Οι συλλήψεις δεκάδων ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και η παραπομπή τους με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αποτελούν νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος των τελευταίων 3 ετών, που απαιτούσε να μην υπάρχει καμιά ανοχή στους νεοναζί δολοφόνους.

Ιδιαίτερα μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η λαϊκή κατακραυγή της Χρυσής Αυγής που εκφράστηκε με διαδηλώσεις χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της χώρας συνέβαλλε καταλυτικά στην αλλαγή "γραμμής" Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ΜΜΕ από το "τσακώθηκαν για το ποδόσφαιρο" στον "αδιάλλακτο αντιφασισμό"

Παρ' όλα αυτά, η Κυβέρνηση, οι μηχανισμοί της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης που θα χειριστούν την υπόθεση των νεοναζί από δω και μπρος είναι οι ίδιοι που 3 χρόνια τώρα με την ανοχή έως συγκάλυψη των τραμπούκων έκαναν τους φασίστες "μάγκες" και οδήγησαν στην αποθράσυνση των μηχανισμών τους. Συντέλεσαν ώστε κανένας Χρυσαυγίτης να μην έχει μπει στη φυλακή μέχρι σήμερα, οι δίκες τους να αναβάλλονται επ' αόριστον και τα θύματά τους να τρομοκρατούνται για να μην καταγγέλλουν τα εγκλήματα των φασιστών. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη πως θα φτάσουν το "μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο".

Επιπλέον, ο χειρισμός της υπόθεσης από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, εμπεριέχει εξόφθαλμα την απόπειρα της εξαφάνισης από την πολιτική ατζέντα όλων των υπόλοιπων - εκτός του φασισμού - μνημονιακών δεινών για τα οποία ευθύνεται η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και των αντιστάσεων των εργαζομένων απέναντί της. Επιχειρούν να αμβλύνουν την διαχωριστική γραμμή μνημόνιο - αντιμνημόνιο, στο όνομα - τάχα - της υπεράσπισης της δημοκρατίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Χαιρόμαστε αφάνταστα που οι νεοναζί αντιμετωπίζουν επιτέλους την προοπτική της φυλάκισης για τα εγκλήματά τους, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Δεν ξεχνάμε τον ίδιο το Χίτλερ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών τη δεκαετία του '20, εξέτισε μόλις 1 και αποφυλακίστηκε για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του με τη γνωστή κατάληξη. Γι' αυτό καλούμε κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα αντίστασης να εντείνει τον μαζικό ανυποχώρητο αγώνα για να εξαφανιστεί η ναζιστική συμμορία, και την ίδια ώρα για να ανατρέψουμε τη μνημονιακή κυβέρνηση της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της καταστολής. Αυτούς που σέρνουν δεκάδες κατοίκους των Σκουριών στη φυλακή, με τις ίδιες κατηγορίες με εκείνες των Χρυσαυγιτών. Εκείνους πόυ όψιμα μετατράπηκαν σε "αντιφασίστες" ενώ μέχρι πρότινος σκέφτονταν την προοπτική της πολιτικής "ανοιχτών θυρών" με τη Χρυσή Αυγή, ως και της κυβερνητικής σύμπραξης. Καλούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αντιφασίστες εργαζόμενους και νέους που βγήκαν την τελευταία εβδομάδα στο δρόμο, να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι να εξαφανίσουμε τόσο το φασισμό, όσο και τα μνημόνια που τους θρέφουν.

Καλούμε καθένα και καθεμιά που δεν ανέχεται το φασισμό και το ρατσισμό, στην 7η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολαίου Μεταναστών και της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό", το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Οκτώβρη, στο Λόφο Κολωνού.

Ετικέτες