Ανακοίνωση για την προσαγωγή των μελών του Κ.Σ.Π.

Στην προσαγωγή 9 μελών του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» προχώρησε σήμερα (11/4) η αστυνομία, επειδή-αν και είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης- ενημέρωναν τους πολίτες διαμοιρασμένοι σε δύο διαφορετικά σημεία έξω από σούπερ μάρκετ στην Ούλωφ Πάλμε. Η παρέμβασή τους αφορούσε την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και την προστασία των εργαζομένων απέναντι στα αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Μετά από διαμαρτυρίες δικηγόρων και αιρετών αγωνιστών στο Α.Τ. Ζωγράφου, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός μας σύμβουλος Χρίστος Τουλιάτος, οι σύντροφοι/ισσες αφέθηκαν ελεύθεροι/ες, με επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ για τον καθένα/μια.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις αστυνομικές αυθαιρεσίες που πληθαίνουν όσο περνούν οι μέρες, με πρόσχημα την ανάγκη αποφυγής του «συνωστισμού»: ξυλοδαρμοί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης των μεταναστών σε στρατόπεδα, παρενόχληση στους κινητοποιούμενους υγειονομικούς στον Ευαγγελισμό, προσαγωγές και πρόστιμα σε συμπαραστάτες τους σε άλλες περιοχές στην ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία στις 7/4.

Τα περιστατικά αυτά σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με προστασία του κόσμου από τον covid-19, τη στιγμή μάλιστα που ο συνωστισμός στις μεγάλες επιχειρήσεις που δουλεύουν ακόμα και τις περιοδείες των κυβερνητικών αξιωματούχων, αποκαλύπτει την κυβερνητική υποκρισία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους/ισσες και απαιτούμε να ακυρωθούν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Καμία παρεμπόδιση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και της πολιτικής δράσης του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς. Καμία καραντίνα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, ειδικά μπροστά στο νέο γύρο μνημονιακής λιτότητας και αυταρχισμού που μας ετοιμάζουν.

Η πανδημία απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, όχι τραμπουκισμούς και αστυνομική καταστολή!

Ετικέτες