Ψήφισμα από Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και Επιτροπές αγώνα καθηγητών

Η συγκυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. συνεχίζει την διάλυση της δημόσιας υγείας, βάζει λουκέτο σε 6 νοσοκομεία της Αθήνας  και 3 της Θεσσαλονίκης, καταργώντας 1200 κλίνες και θέτοντας 1618 υπαλλήλους του υπουργείου υγείας σε διαθεσιμότητα (235 στη Θεσσαλονίκη). Η παραμονή τους μάλιστα θα κριθεί μετά από «αντικειμενική» αξιολόγηση! Ειδικότερα τα νοσοκομεία «Παναγία» , «Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων» (Δερματολογικό), «Λοιμωδών» και το «Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος» αποψιλώνονται από το προσωπικό τους το οποίο μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία. Οι 65 εργαζόμενοι μάλιστα της Euromedicaστο «Παναγία» οδηγούνται στην απόλυση. Το  «Δερματολογικό» και το «Λοιμωδών» που προσφέρουν τεράστιες υγειονομικές υπηρεσίες προτείνεται να μετατραπούν σε απλά κέντρα υγείας.

Είναι φανερό ότι τα καταστροφικά τους μέτρα, παρότι παρουσιάζονται ως εξορθολογισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την προσχεδιασμένη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης. Την ώρα που παραμένει ανασφάλιστο ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού, ο ΕΟΠΥΥ βαίνει προς διάλυση και επιπλέον λόγω οικονομικής ανέχειας οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για προσφυγή σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, είναι φανερό ότι δε περισσεύει καμιά δομή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης ούτε υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο χώρο της υγείας. Καμιά διαθεσιμότητα ή απόλυση εργαζομένου συνεπώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης που έχουμε πληγεί βάρβαρα από τις αντιλαϊκές πολιτικές δηλώνουμε την απόφασή μας για κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας για να υπερασπίσουμε όσες από τις κοινωνικές κατακτήσεις απέμειναν, για να σταματήσουμε τη διάλυσή τους από την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς και για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις των σωματείων μας. Καλούμε τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας σε κοινό ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα διαρκείας. Ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αντίστασης με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που δέχονται επίθεση, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της κοινωνίας.

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ

· ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

· ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

· ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

· ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ

· ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Για τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Οι πρόεδροι: Αγαθαγγέλου Ν., Τόδας Γ. , Τρανός Τ., Ζυμβρακάκη Ε., Ζαγανίδης Χ.