Ως δημοτική κίνηση Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη καταγγέλλουμε την απαράδεκτη παρέμβαση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπότου στα εσωτερικά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α Αθηνών.

Στις 30/5/2021 ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε (ΣΕΠΕ) Α’ Αθηνών προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., με την αρχική συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ (ΔΑΚΕ) αρχικά συναινεί στην προκήρυξη των εκλογών και κοινοποιεί και το ψηφοδέλτιο της, στο οποίο περιλαμβάνει και την κ. Μπότου, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

Και αναρωτιόμαστε: τι δουλειά έχει ένα πρόσωπο με τέτοιο θεσμικό ρόλο σε ένα σωματείο της εκπαίδευσης; Έτσι αντιλαμβάνονται ορισμένοι τον ανεξάρτητο συνδικαλισμό των εργαζομένων; Μέλος της Δημοτικής Αρχής επιφορτισμένο με τη διοίκηση της σχολικής επιτροπής να είναι ταυτόχρονα και υποψήφιος…εκπρόσωπος των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση;

Μα δεν έφτανε μόνον αυτό…Στις 6/6/2021 μαθαίνουμε από την ανακοίνωση του ίδιου του σωματείου των εκπαιδευτικών (δείτε εδώ) πως η κ. Μπότου παρενέβη ακόμη πιο έντονα. Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας παρενέβη ώστε να ακυρωθούν οι εκλογές, μην παραχωρώντας σχολικούς χώρους για την διεξαγωγή των διαδικασιών έως τις 4μμ. Και αμέσως μετά έρχεται η κ.Μπότου ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής να λειτουργήσει ως το μακρύ χέρι της κ. Κεραμέως και απαγορεύει την παραχώρηση και μετά τις 4μμ, βασιλικότερη του βασιλέως και από την υπουργό! Κι όλα αυτά όντας υποψήφια σε αυτές τις εκλογές που απαγόρευσε! . Δηλαδή, μέχρι την Τρίτη 1/6 καλούσε τους συναδέλφους να προσέλθουν στις εκλογές και να την ψηφίσουν και την Παρασκευή 4/6 έκρινε ότι «το θέμα διεξαγωγής εκλογών δεν διέπεται από νομιμότητα». Αυτός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Να παρεμβαίνει ωμά στις δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων των εργαζομένων ως κυβερνητικό όργανο;

 

Η κα Μπότου στο έγγραφο που στέλνει με τα παραπάνω αναφέρεται και στο έγγραφο-απάντησή του Διευθυντή Εκπαίδευσης προς τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών για την άδεια που αιτήθηκε για τη Γενική Συνέλευση. Αλήθεια, πως έφτασε το έγγραφο αυτό σε γνώση της κυρίας Μπότου; Και πού ακριβώς γράφει το συγκεκριμένο έγγραφο του Δ/ντη Εκπαίδευσης ότι «ως εκ τούτου δεν μπορεί να συναινέσει στην έγκριση άδειας παραχώρησης χώρων για διεξαγωγή εκλογών», όπως διατείνεται στο δικό της έγγραφο η κυρία Μπότου; Η απάντηση είναι ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η κ. Μπότου σπεύδει να παρέμβει επικαλούμενη μάλιστα την…ΑΔΕΔΥ και την πανδημία! Μήπως τα σχολεία δεν είναι ήδη ανοιχτά κανονικά; Μήπως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι από τους πρώτους που διεκδίκησαν τους κατάλληλους όρους για την λειτουργία των σχολείων; Μήπως οι εκπαιδευτικοί δεν τηρούν με πλήρη συνέπεια τα αναγκαία μετρα; Τι εμποδίζει να διεξαχθεί μία εκλογική διαδικασία που ούτε καν συνωστισμό δεν προκαλεί αν η προσέλευση γίνεται κατά άτομο στην αίθουσα όταν στα μαθήματα που επιτρέπονται οι αίθουσες έχουν πολύ περισσότερο κόσμο; Η υποκρισία ξεπερνά κάθε οριο !

Απαιτούμε από την Διοίκηση του Δήμου να πάψει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος στο όνομα της πανδημίας. Να παραχωρήσει όλες τις απαιτούμενες αίθουσες για την διεξαγωγή των εκλογών στις 15/6, νέα ημερομηνία αρχαιρεσιών στο σύλλογο. Και φυσικά να λογοδοτήσει δημόσια για τις απαράδεκτες ενέργειες της.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου και κάθε δημοκρατικό πολίτη που μένει στου Ζωγράφου να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους για ένα ζωντανό, ενεργό και προπαντός ανεξάρτητο σωματείο στην εκπαίδευση.  

 

Ετικέτες