Καταλήψεις πραγματοποίησαν σήμερα 24/01/2018 οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, γιατί εκτός των άλλων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ενοποίηση όλων των Ταμείων σε έναν φορέα, έχουν να αντιμετωπίσουν και την σχεδόν παντελή έλλειψη καθαριστών-στριών από τις 2 Γενάρη και μετά!

Στον ΕΦΚΑ εργάζονται κάποιες δεκάδες μόνιμες και ΙΔΑΧ καθαρίστριες και η συντριπτική πλειοψηφία των Διευθύνσεων και Τμημάτων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, οι συμβάσεις και οι όποιες παρατάσεις τους έληξαν 31/12/2017.

Από τότε οι πιο σύντομες λύσεις που προβλέπει η Διοίκηση είναι να ξεκινήσουν σε 3-6 μήνες! Βέβαια για τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και τα γραφεία των διοικούντων, χρησιμοποιούν τις εναπομείνασες  μόνιμες καθαρίστριες, τις οποίες τις «κάνουν μπαλάκι» και τις στέλνουν για καθαρισμό σε διάφορα άλλα κτίρια προσπαθώντας να μπαλώσουν την κατάσταση. Παρόλο που αρκετές από αυτές είναι μερικής απασχόλησης…

Οι δύο ομοσπονδίες των εργαζομένων(ΠΟΠΟΚΠ & ΠΟΣΕ ΙΚΑ) πραγματοποίησαν καταλήψεις στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ, στην Αγ. Κων/νου 8 στην Αθήνα καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσ/νικη, Κέρκυρα, Λάρισα, Κρήτη κα).

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Μένει να το δούμε.. Όμως εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι και να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, θα είναι πάλι προσωρινή.

Μόνη λύση αποτελούν οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και στον τομέα της καθαριότητας και στον τομέα των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και η γενναία χρηματοδότηση των Ταμείων, για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη η κοινωνία.