Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί (24/2) έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση (το ξεπούλημα δηλαδή) των ημικρατικών οργανισμών. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε για το θέμα, η κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών κεκλεισμένων των θυρών.

Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι έριξαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα που είχε τοποθετήσει η Αστυνομία και κατέλαβαν το χώρο στάθμευσης της Βουλής. Η αστυνομία δεν δίστασε να επιτεθεί στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές με χτυπήματα από ρόπαλα στο κεφάλι. Στην επίθεση της αστυνομίας συμμετείχαν μάλιστα και δυνάμεις από τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό(!). Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ μιλούν για «σοβαρά επεισόδια των εργαζομένων στη Βουλή». Η επίθεση της αστυνομίας και η μεροληπτική στάση των ΜΜΕ είναι ενδεικτική για το πως αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και ιδιώτες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της περιουσίας όλων μας.

Σε αυτή την επίθεση θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι τους. Ήδη οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ προανήγγειλαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή και του προσωπικού παραγωγής ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι συνάδελφοι τους, της αντίστοιχης τουρκοκυπριακής συντεχνίας που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης ενάντια στις επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις. Αυτή τους η πράξη ταξικής αλληλεγγύης έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα. Γινόμαστε μάρτυρες μιας σφοδρότατης επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις μας. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, ντόπιοι και μετανάστες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον.

Ετικέτες