Πριν 20 ημέρες, η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού» με παρέμβαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, απέσπασε την ομόφωνη απόφαση του για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου και την δέσμευση του για δράση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Για όσα συνέβησαν στην πορεία, η κα. Δήμαρχος δήλωσε ότι «η απόφαση πρέπει να είναι της κεντρικής εξουσίας …έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουνίου 2016, εισήλθε ως «εκτός ημερησίας» το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων. Καλείτο λοιπόν το Δ.Σ. να  τοποθετηθεί για το αν συμφωνεί ή όχι για την μετεγκατάσταση προσωρινά στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, απόφαση η οποία πάρθηκε από την κεντρική εξουσία. Το θέμα θα συζητείτο τελευταίο - ως πρώτο και τελευταίο εκτός ημερησίας.

Και ενώ η συζήτηση όλων των θεμάτων βάδιζε ομαλά, εμφανίστηκε ομάδα πολιτών που, μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και λοιπών δημοτικών συμβούλων και ενώ εκκρεμούσε η ψηφοφορία για το επίμαχο εκτός ημερησίας θέμα, ζήτησε τον λόγο και τον οποίο και έλαβε από το Προεδρείο.

Δήλωσαν, ότι είναι η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Μικρή η πόλη της Καβάλας. Οι συγκεκριμένοι, έχουν ονοματεπώνυμο και συνοδεύονταν από  γνωστά μελή της Πατριωτικής Κίνησης, οι οποίοι χειρονομούσαν ασελγώς προς τα μέλη της Πρωτοβουλίας για την μετεγκατάσταση, τα οποία παρευρισκόμασταν επίσης στον χώρο του Δ.Σ.

Το ότι η εν λόγω ΚΙΝΗΣΗ δεν ήρθε από την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. αλλά στο πέρας αυτής και πριν την ψηφοφορία, γεννά αναπάντητα ερωτήματα για το λόγο της έλευσης τους. Η προκλητικότητα έγινε γνωστή στον χώρο της συνεδρίασης.

Δυστυχώς, με λύπη μας είδαμε τις λίγες συνομωσιολογικές και ξενοφοβικές φωνές να υιοθετούνται από την Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή με πρόσχημα την δήθεν γκετοποίηση των προσφύγων στο Ασημακοπούλου, ψήφισε κατά της μετεγκατάστασης.

Δυστυχώς, η ξενοφοβία νίκησε. Προσωρινά όμως!

Ετικέτες