Στο νοσοκομείο Σωτηρία και στο Ασκληπιείο Βούλας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία ξεκίνησαν κινητοποιήσεις από σήμερα 2 Απρίλη, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. Η υποβάθμιση του νοσοκομείου δεν είναι καινούριο ζήτημα, ωστόσο αυτό που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει υπό καθεστώς διαθεσιμότητας τους οδηγούς και τους νυχτοφύλακες του νοσοκομείου, όπως ακριβώς έκανε και στο ασκληπείο Βούλας. Οι εργαζόμενοι υποτίθεται ότι θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Αυτή η απόφαση θα οδηγήσει το νοσοκομείο σε διάλυση και θα θέσει τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

Το νοσοκομείο, με την τόσο μεγάλη έκτασή του, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς οδηγούς, μια και αυτοί καλύπτουν μια σειρά από σημαντικές υπηρεσίες όπως τη μεταφορά ΑΜΕΑ και προσωπικού, τη μεταφορά δειγμάτων αίματος, τη μεταφορά κινητών ομάδων αιμοδοσίας, τη μεταφορά νοσηλευμένων ασθενών για εξετάσεις και θεραπείες. Και βέβαια μετά τους οδηγούς θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια, στα μαγειρία, οι γραμματείς των κλινικών, τα λογιστήρια,  και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες ένα ένα  τα κομμάτια του νοσοκομείου θα παραχωρούνται σε ιδιώτες προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο.

Η σημερινή συγκέντρωση ήταν πολύ μαζική και οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες, ενώ αναμένουμε και τις αποφάσεις της γενικής τους συνέλευσης. Στη συγκέντρωση παρευρεύθηκαν ως συμπαραστάτες και μέλη της οργάνωσης μελών τουυ ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων. Σε αυτή τη φάση του αγώνα, είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να ενημερώσουν τους ασθενείς και την τοπική κοινωνία με τοπικές διαδηλώσεις, κλεισίματα δρόμων και ενημερωτικό υλικό, αλλά και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους οδηγούς, π.χ με απεργιακό ταμείο αν ξεκινήσουν απεργία. Η διάσωση του νοσοκομείου είναι υπόθεση όλων. 

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλουμε την ψήφιση του Πολυνοσχεδίου-σκούπα την Κυριακή, 30 Μάρτη, όπου μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το Υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς και τους φύλακες  του ΕΣΥ.

Οι συνάδελφοί μας Οδηγοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου.

Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός και τα αναλώσιμα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται.

Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;

Είναι φανερό, ότι ο Υπουργός «Υγείας» και η Κυβέρνησή του, όπως και η Τρόικα, μισούν (κατά δήλωσή τους) όχι μόνο τους Κομμουνιστές, όχι μόνο τους Απεργούς, αλλά και την Ανθρώπινη Κοινωνία. Απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αποφασίζουμε:

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για τους συναδέλφους μας Οδηγούς, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.
Καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας, 7-11πμ, έως και τις 8 Απριλίου.
Καλούμε όλους τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας, ενάντια στο λειτουργικό λουκέτο του Νοσοκομείου.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την Τετάρτη, 2/04, 9πμ.
Ενημέρωση των κατοίκων των ΒΒΒ, Γλυφάδας, Ελληνικού, την Πέμπτη, 3/04.
Ενημέρωση των προσερχόμενων στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, την Παρασκευή, 4/04.
Ενημέρωση των κατοίκων των Νοτίων προαστίων, την Δευτέρα, 7/04.
Συγκέντρωση στην (κάτω) πύλη του Νοσοκομείου, την Τρίτη, 8/04, 9πμ.
Συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 9/04.
Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα, απο εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και αλληλέγγυους της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων προαστίων, η οποία αναλαμβάνει να οργανώσει τις κινητοποιήσεις μας.

Βούλα, 1/04/2014.

Ετικέτες