Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρωνας», την Πέμπτη 11 Νοέμβρη, έξω από τα γραφεία της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας) στην Αθήνα.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να αναδειχθεί το βασικό αίτημα του Συλλόγου να υπάρξει υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν το «Δε θέλουμε λεφτά κάτω απ’ το τραπέζι, θέλουμε τη σύμβαση να ξέρουμε τι παίζει» και το «Ασφάλιση, υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Η μάχη για ΣΣΕ χρειάζεται να γίνει κυρίαρχη στους αγώνες του σωματείου το επόμενο διάστημα καθώς σε συνδυασμό με το ξεκίνημα της προσπάθειας εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη από την εργοδοσία, το μέλλον που περιμένει όσους εργάζονται στο χώρο, εκπαιδευτικούς, γραμματείς, οδηγούς σχολικών κ.λπ. μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο. Πρόκειται για ένα χώρο που οι χαμηλοί μισθοί, οι απλήρωτες ώρες εργασίας παρά τα χαμηλά ωρομίσθια, η καταπάτηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων, είναι ρουτίνα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου προσπάθησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της εργοδοσίας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά δεν εμφανίστηκαν, όπως έχουν κάνει ως τώρα ακόμη και στα προγραμματισμένα μαζί τους ραντεβού. Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν την κατάσταση στον χώρο να κυλήσει σύμφωνα με τα θέλω των εργοδοτών. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού τους είναι την Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 10 το πρωί, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση συναδέλφου τους από την Πολύτροπη Αρμονία.

*Εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ετικέτες