Σε συγκέντρωση και πορεία προχώρησαν σήμερα 23/8 οι υγειονομικοί καθώς το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 1600 διαθεσιμότητες και ολοκληρωτικό ή μερικό κλείσιμο μιας σειράς νοσοκομείων. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι δεν κάμπτονται. Η σημερινή διαδήλωση ήταν απαρχή των διαδηλώσεων, των κινητοποιήσεων, των απεργιών των εργαζόμενων στην Υγεία και άλλων κλάδων που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβρη.

Ήδη το σωματείο Γενικού Πατησίων και ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής οργανώνει συγκέντρωση την Τρίτη 27/8  στο σταθμό ΗΣΑΠ Αγια Βαρβάρα-Άνω Πατήσια. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες παίρνονται από σωματεία νοσοκομείων όπου υπάρχουν κλεισίματα. Όπως μας δήλωσε το μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βορείων Προαστίων Σοφία Δερμετζόγλου, όλη την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονταν σε κινητοποίηση το  Αμαλία Φλέμμινγκ και το Σισμανόγλειο. Την Πέμπτη 22/8 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά συγκέντρωση στην πλατεία Άη Γιώργη στα Μελίσσια με πολύ μεγάλη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της περιοχής. Η μάχη για δημόσια δωρεάν Υγεία συνεχίζεται, οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να μπουν μπροστά στηρίζοντας και οργανώνοντας τον αγώνα. Δεν αποδεχόμαστε κλεισίματα και καταργήσεις οργανικών  θέσεων.

Δήλωση της βουλευτίνας Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Μπόλαρη, για  τη σημερινή διαδήλωση των υγειονομικών:

Η σημερινή μαζική συμμετοχή σωματείων και εργαζόμενων – παρά τις καλοκαιρινές άδειες – δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δε δέχονται τετελεσμένα. Το ίδιο υπογραμμίζει η παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, της Αφροδίτης Σταμπουλή, του Αλέξη Μητρόπουλου και η δική μου στην αντίστοιχη συγκέντρωση. Το ίδιο και η συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο από τα νοσοκομεία και το Υπουργείο Υγείας αλλά και από γειτονιές των Εξαρχείων, των Πατησίων, των δυτικών και των βορείων προαστίων. Ο Υπουργός Υγείας, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η Τρόικα πρέπει να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

Ο Υπουργός  Υγείας τόλμησε χθες να πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κλείσιμο νοσοκομείων ή με το κλείσιμο κλινικών νοσοκομείων. Απέδειξε ότι όπως είναι αστοιχείωτος στη νεοελληνική και αρχαιοελληνική γλώσσα, ακόμα χειρότερα κυνικός και ανάλγητος είναι και για την Υγεία έτσι όπως την περιγράφει στο περιβόητο πρόγραμμα «Δημοκήδης». Είχε το θράσος να πει: «Μα τι θέλουμε; Νοσοκομεία και χειρουργεία μέσα στην πόρτα μας; Ή παθολογικά και καρδιολογικά ιατρεία σε κέντρα Υγείας-ξενώνες;»
Τον ρωτάμε λοιπόν: γιατί εχθές εκτάκτως μπήκε σε εφημερία το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», την ώρα μάλιστα που μεταφερόντουσαν ασθενείς από το Γενικό Πατησίων και την Πολυκλινική που κλείνουν; Πως εξηγεί το γεγονός ότι οι νοσηλευτές του Γενικού Ογκολογικού Κηφισιάς χρειάστηκε να δουλέψουν δύο συνεχόμενες βάρδιες για να ανταπεξέλθουν στην έκτακτη γενική εφημερία που τους επιβλήθηκε, δηλαδή από τις 6 το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ με ένα διάλειμμα μίας ώρας; Πως εξηγεί ότι ο εισαγγελέας, που κληθηκε από μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, ειδικευόμενο στο ίδιο νοσοκομείο, συμπέρανε ότι δε μπορεί το συγκεκριμένο νοσοκομείο να ανταπεξέλθει σε τέτοιες εφημερίες; Ο κύριος Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του δε θέλουν απλά να μας γυρίσουν πίσω στη δεκαετία του  ‘30,  φιλοδοξούν να μας πάνε πιο πίσω και από τον 6ο αιώνα π.Χ.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Και τους προειδοποιούμε! Παντού η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα αλλά και όπου αλλού είναι έγκλημα. Όμως τώρα αρχίζουν και παίζουν στην κυριολεξία με ανθρώπινες ζωές. Δε θα το επιτρέψουμε, ούτε οι εργαζόμενοι που παλέυουν χρόνια τώρα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση ξεκινά από τις 29 Αυγούστου στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ μεγάλος σταθμός θα είναι η 7 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για τη συγκρότηση ενός μαζικού μαχητικού μετώπου, θα προβάλει την ριζοσπαστική εναλλακτική απάντηση και λύση που απαιτεί η κρίση. Πάση θυσία, οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους!


Ετικέτες