Πάνω από 60 εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν σήμερα, 12/10/2016, στην κεντρική πύλη του Ασκληπιείου Βούλας στα πλαίσια της διαμαρτυρίας που είχε καλέσει το σωματείο εργαζομένων, λόγω των άδικων και παράνομων (σύμφωνα με νόμο που έχει ψηφίσει η ίδια η κυβέρνηση) μετακινήσεων και καθαίρεσης τριών συνολικά προϊσταμένων που αποφάσισε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Ρούπας.

«Τα πραγματικά αίτια για τις μετακινήσεις είναι η συνδικαλιστική δράση και των προϊσταμένων όπως  και η άρνηση της μίας να εκτελέσει επικίνδυση εργασία (αφαίρεση καρτελών από ετοιμόρροπους φοριαμούς) », καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, ενώ μιλούν και για χυδαίους χαρακτηρισμούς τόσο στις δύο προϊστάμενες,όσο και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου μόνο και μόνο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ό,τι ζητούσε ο διοικητής.

Η συγκέντρωση , παρά τις προσπάθειες μελών του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν σπέρνοντας ψεύδη σε σχέση με την απόφαση του διοικητή, δημιουργώντας ένταση και ρωτώντας αλληλέγγυους «τί γυρεύουν στο νοσοκομείο», κατέληξε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή όπου ζητήθηκε από εργαζόμενους να παρθούν πίσω οι μετακινήσεις.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, ο κ. Ρούπας απέδειξε ξανά ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της νεοφιλελεύθερης μνομονιακής πολιτικής καθώς απάντησε με απαράδεκτο ύφος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, λέγοντας ότι "αυτά συνέβαιναν ούτως ή άλλως και με προηγούμενες κυβερνήσεις" ενώ έφτασε σε σημείο να κατηγορεί εργαζόμενους -αντί για τις περικοπές- για τις άθλιες συνθήκες των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. 

Το σωματείο έδωσε περιθώριο μέχρι την επόμενη Τρίτη στον διοικητή του νοσοκομείου να ανακαλέσει τις άδικες και παράνομες μετακινήσεις.

Δείτε τί δήλωσε στο rproject o Δημήτρης Γαρδικλής (γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας):

Δείτε τί δήλωσε στο rproject o Γρηγόρης Καλομοίρης (Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ):

Ετικέτες