Την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων προς το ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος) την οποία διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να κατεδαφιστεί η παράνομη κατασκευή του θεάτρου Μπάτμιντον στο πάρκο Γουδί και να θεσμοθετηθεί ο χώρος ο μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου. Το αίτημα γίνεται ακόμα πιο δυνατό ειδικά και μετά τη θετική απόφαση του συμβουλίου επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τις διατάξεις νόμου που προβλέπουν ότι το λυώμενο θέατρο θα μετατραπεί σε μόνιμη κατασκευή.

Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της η επιτροπή: «Η θετική αυτή απόφαση στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα, πως με τους επίμονους ενωτικούς αγώνες μας μπορούμε να αποκρούσουμε τις πολιτικές που καταστρέφουν και εμπορευματοποιούν τα πάρκα και ακυρώνουν τις προηγούμενες δεσμεύσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα…η σημερινή πραγματικότητα των αλλεπάληλων μνημονίων, έχει σαν βασικό συστατικό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας»

Η επιτροπή συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, όπου φυσικά δε δεσμεύτηκε σε τίποτα, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μητροπολιτικό πάρκο. Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται μέχρι τη νίκη.

Ετικέτες