Σήμερα 20/08/13 στις 12.00 πραγματοποιήθηκε τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόφαση από την 3η υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) για 61 διαθεσιμότητες από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα. Παρευρίσκονταν αντιπροσωπεία από τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ και βέβαια συνάδελφοι από νοσοκομεία που κλείνουν όπως το «Παναγία» (με εργαζόμενους από δημόσιο κ ιδιωτικό τομέα) το «Λοιμωδών»  και το «Δερματολογικό». Στη συγκέντρωση επίσης ήταν όλοι οι πρόεδροι σωματείων από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστές νοσοκομειακοί αλλά και εκπαιδευτικοί που ήρθαν για συμπαράσταση μετά από γενική συνέλευση που είχαν στον «Ευκλείδη». Συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννα Γαϊτάνη.

Στη συγκέντρωση έγινε ενημέρωση από συνδικαλιστές για τα νοσοκομεία που πλήττονται με διαθεσιμότητες και κλείσιμο. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης που χαρακτηρίστηκε από παλμό συνθήματα και διάθεση για συνέχιση του αγώνα. Οφείλουμε να πούμε ότι η απόφαση για την συγκέντρωση και την στάση εργασίας πάρθηκε από μαζική Γενική Συνέλευση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου που έγινε την Δευτέρα πριν τον δεκαπενταύγουστο και είχε ουσιαστικά 4 μέρες για να προπαγανδιστεί και να ενημερωθούν και τα άλλα νοσοκομεία. Οι συνάδελφοι από το Ψυχιατρικό νοσοκομείο χωριστήκαν σε ομάδες για να ενημερώσουν σε εργάσιμες πρωινές ώρες, το προσωπικό των άλλων νοσοκομείων. Ο τόσο άμεσος συντονισμός των νοσοκομείων μετά από πρόσκληση του προέδρου του σωματείου του ΨΝΘ ήταν εντυπωσιακός όπως και ο τρόπος που κινήθηκαν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΘ με τη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της κινητοποίησης.

Η σημερινή ημέρα έδειξε ότι όταν το σωματείο θέλει, ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα συλλογικό τρόπο δράσης και να κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης εργαζομένων και συνδικαλιστών. 

Ετικέτες