Κέρκυρα 8/12/2018

Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ φασιστική δολοφονία του 63χρονου βιοπαλαιστή αλβανικής καταγωγής, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, από δολοφόνο που υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής (Χ. Α.) στις τελευταίες εκλογές και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της Χ. Α. στη Λευκίμμη, που συνελήφθη και ομολόγησε ότι τον σκότωσε με καραμπίνα σε ενέδρα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν στο καφενείο του χωριού για το λεγόμενο Μακεδονικό.

Το γεγονός έγινε στην Κέρκυρα, όπου ζουν και εργάζονται περίπου είκοσι χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες που έσωσαν κυριολεκτικά τα εκατομμύρια ελαιόδεντρα από σίγουρο θάνατο και τα χωράφια από βέβαιο μαρασμό, αφού ο τουρισμός τρώει τα σπλάχνα του νησιού και «ρημάζει» την αγροτική παραγωγή.

Η δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της Χ. Α. στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, της ανοχής κάποιων απέναντι στη Χ. Α. και της αποδοχής της παρουσίας της στον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ, θέτοντας τον ίδιο τον αγώνα σε κίνδυνο και δηλητηριάζοντας τον με συνθήματα του τύπου «φασίστες πολιτικοί».

Εντάσσεται στο γενικότερο καλλιεργούμενο κλίμα εθνικιστικής υστερίας,ξενοφοβίας και ρατσισμού, με αφορμή το Μακεδονικό και τον θάνατο Κατσίφα, με την προσπάθεια εθνικιστικών και φασιστικών κύκλων να στήσουν και να καθοδηγήσουν καταλήψεις σε σχολεία, δηλητηριάζοντας τη νεολαία και επωάζοντας το αυγό του φασιστικού φιδιού, με τις φασιστοσυμμορίες και την ακροδεξιά να προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά, στα απόνερα της φτώχειας και της διαλυμένης κοινωνίας, με την αμνησία ως όπλο, τη «μαγκιά» ως μανδύα και την πατριδοκαπηλία σαν προκάλυμμα. Όπου δεν το κατορθώνουν, καταφεύγουν στις κάνες των όπλων και στην άλογη βία.

Η ξενοφοβία, ο σωβινισμός και ο ρατσισμός τροφοδοτούνται από την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και εκτρέφονται από την επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων,στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίαςκαι βοηθούν στο πέρασμά της.

Εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και στην χρησιμοποίηση της χώρας ως αμερικανονατοϊκό ορμητήριο, σπέρνοντας το μίσος για τους γειτονικούς λαούς. Αυτό είναι το κλίμα που ευνοεί την δράση των ναζιστοομάδων, που αποθρασύνει τις φασιστοσυμορίες, που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων τους.

Η δολοφονία του Αλβανού εργάτη είναι ένα ακόμη πολύ σοβαρό,ανησυχητικό ζήτημα, που πρέπει όλοι να μη σιωπήσουμε, να μιλήσουμε ανοιχτά και να πάρουμε θέση μπροστά μάλιστα και στην γενικότερη άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, φαινόμενο που έχει βέβαια να κάνει και με την συνολική υποχώρηση του κινήματος.

  • Να σηκώσουμε κύμα καταγγελίας και διαμαρτυρίας της δολοφονίας
  • Να θωρακίσουμε την κοινωνία από τις νεοναζιστικές επιθέσεις
  • Έλληνες και ξένο εργάτες ενωμένοι ενάντια στο εθνικισμό, το φασισμό, τον ρατσισμό, που σπέρνουν το μίσος και οπλίζουν τα χέρια επίδοξων δολοφόνων
  • Ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση
  • Για την φιλία, την ειρήνη, την αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στον πόλεμο και στις αλλαγές συνόρων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.,

ΚΚΕ (μ-λ),

Λαϊκή Ενότητα,

Μ-Λ ΚΚΕ