Χθές το βράδυ ο άνεμος άλλαξε. Φυσάει κόντρα .Από εκεί που έπνεε προς όφελος του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς , τώρα γυρνά εναντίον μας. Ο έμπειρος και αποφασισμένος καπετάνιος ωστόσο, όταν έχει εναντίον τον άνεμο σφίγγει τα δόντια , στίβει το μυαλό του και ψάχνει για τον καλύτερο τρόπο να τον υπερνικήσει!

Είναι γεγονός πως η χθεσινή δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών μόνο δυσκολίες και πονοκεφάλους μπορεί να μας φέρει. Είναι προφανές πως δίνει την ευκαιρία στη Χρυσή Αυγή να βγει ξανά στο προσκήνιο μετά τη δολοφονία του Φύσσα έχοντας τώρα τους δυο «δικούς» της νεκρούς. Για την κυβέρνηση επίσης δίνεται μια ευκαιρία να ενισχύσει το ρόλο της ως σταθεροποιητική δύναμη , ως «διαιτητής» που «θα επιβάλει την τάξη κατά πάντων» όπως είπε ο Δένδιας, να ενισχύσει ιδεολογικά τη θεωρία των δύο άκρων και να στρέψει την αντζέντα μακριά από το μνημόνιο και τα νέα μέτρα λιτότητας που έρχονται. Εμείς ως αριστερά, πώς απαντάμε σε όλα αυτά;

Πρώτον, καμιά απολογητική στάση , καμιά γενική και αόριστη καταδίκη της βίας «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Λέμε ανοιχτά και καθαρά πως αυτή η δολοφονία είναι ξένη με τις πρακτικές, την αντίληψη και την παράδοση της αριστεράς . Δεν θεωρούμε –και ποτέ δεν θεωρήσαμε- πως ο φασισμός ως ρεύμα στην κοινωνία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τέτοιες ενέργειες παρά μόνο με τη μαζική δράση, την αυτοάμυνα και πρωτοβουλία των μαζικών οργανώσεων της νεολαίας , των εργατών , των μεταναστών, των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, συνελεύσεων που θα αποφασίζουν και δρούν συλλογικά ενάντια στο φασισμό.

Όμως να τελειώνει αυτή η άθλια παρωδία του χειρότερου είδους. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ να λένε πως ο κ. Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι φασίστες βουλευτές έχουν δίκιο που είναι θλιμμένοι, δεν ανεχόμαστε να ονομάζονται «παλικάρια» και « παιδιά» μέλη εγκληματικής συμμορίας. Η Χ.Α είναι αυτή που αποδεδειγμένα πλέον έχει σκοτώσει εκατοντάδες αθώους μετανάστες ,έχει αποπειραθεί να σκοτώσει αρκετούς αντιφασίστες, έχει οπλοστάσιο με χιλιάδες όπλα, έχει τάγματα εφόδου, εξασκείται σε μαχαιρώματα πάνω σε ζώα κτλ. Όσοι παραμένουν μέλη της ανέχονται ή συμμετέχουν και οι ίδιοι σ’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις, οπότε δεν θα λάβουν τη παραμικρή συμπόνια από εμάς.

Δεύτερον, ενώ η δολοφονία του Φύσσα αποδείχτηκε πως έγινε από μέλος της Χ.Α με κεντρική εντολή και εμπλοκή βουλευτών της, εδώ έχουμε να κάνουμε με δυο μηχανόβιους άγνωστης ταυτότητας. Να πούμε πως δεν θα ανεχτούμε τους πρετεντέρηδες που αμέσως βρήκαν ευκαιρία να τους ονοματίσουν ακροαριστερούς και να πετάξουν λάσπη. Να πούμε πως αναμένουμε προληπτικές επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια τάχα για εξάρθρωση των τυχόν δολοφόνων και θα τις σταματήσουμε. Ακόμα κι αν κάποια τρομοκρατική οργάνωση πάρει την ευθύνη, να μη διανοηθεί κανείς να επιτεθεί στην αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, επειδή τάχα έχουμε κοινή «βίαιη» ιδεολογία. Χωρίς απτά και συγκεκριμένα στοιχεία, να μην ανεχτούμε την παραμικρή δίωξη οποιουδήποτε κομματιού του κινήματος.

Τρίτον, η μάχη μας ενάντια στο φασισμό και τη Χ.Α πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Με αφετηρία το σημερινό τρισάγιο που καλούν στο Ν. Ηράκλειο, θα προσπαθήσουν να βάλουν σε κίνηση ένα αδρανοποιημένο και φοβισμένο κομμάτι υποστηρικτών τους, να ανακαταλάβουν χαμένο ζωτικό έδαφος στις γειτονιές, να νομιμοποιηθούν ιδεολογικά στην κοινωνία. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ. Η κυριαρχία του φασισμού της Χ.Α σημαίνει την εξόντωση των αγωνιζόμενων κομματιών των εργατών, της νεολαίας, των μεταναστών , σημαίνει την υποδούλωσή μας στους καπιταλιστές , σημαίνει ένα 4ο Ράιχ.

  1. Σε όλα τα σωματεία, συλλόγους φοιτητών, σχολεία, δήμους να γραφούν ψηφίσματα που να απαγορεύουν τη συμμετοχή της Χ.Α.

  2. Ενωτικές αντιφασιστικές συνελεύσεις –συντονισμοί να φτιαχτούν σε κάθε γειτονιά για να εμπλέξουν τη πλειοψηφία των κατοίκων στον αντιφασισμό.

  3. Μπλόκο σε κάθε γειτονιά. Οι δολοφόνοι δεν δικαιούνται να εμφανίζονται ως θύματα που θρηνούν τους νεκρούς τους. Κάθε προσπάθεια πορείας, συγκεντρώσεις στις γειτονιές, να σταματηθεί.

  4. ‘Όπως όλοι γνωρίζουμε, αν σηκώσουν κεφάλι οι φασίστες, θα στοχοποιήσουν πάλι και τους μετανάστες. Παλεύουμε μαζί με τους μετανάστες. Όχι γι’αυτούς. Τους θέλουμε μαζί μας.

  5. Είναι πολύ πιθανό οι φασίστες να προσπαθήσουν να περάσουν σε διάφορες εκδικητικές ενέργειες εναντίον μας . Μην περιμένουμε την Αστυνομία να μας προστατεύσει… Να συγκροτηθούν ομάδες αυτοάμυνας και περιφρούρησης από κάθε φοιτητικό σύλλογο, σωματείο, κοινότητα μεταναστών, πολιτική οργάνωση της αριστεράς για την αποτελεσματική άμυνά μας απέναντι στους φασίστες.

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες, σύντροφοι. Είτε θα οπισθοχωρήσουμε θα μουδιάσουμε και θα είμαστε εμείς τα επόμενα θύματα, είτε θα μείνουμε σταθεροί και αταλάντευτοι. Θα παλέψουμε ενάντια στο φασισμό, ενάντια στα μνημόνια της λιτότητας, στους καπιταλιστές που είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά!!! Γιατί αυτό που θέλουμε να φέρουμε είναι μια κοινωνία που η δολοφονία θα είναι άγνωστη λέξη και όχι μέρος της καθημερινότητας μας όπως ονειρεύονται οι νάζι εραστές της βίας. Εμπρός κόντρα στον άνεμο!

Ετικέτες