Πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αξιολογήσαμε αυθεντικά τα προγράμματα των κομμάτων εξουσίας, διακυβέρνησης, κοινοβουλευτικής ισχύος και μνημονιακής νομιμότητας και ευρωπαϊκότητας.

Το πρόγραμμα για τις δημόσιες μεταφορές. Κοστολογήθηκε με 57 νεκρούς στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και άγνωστο αριθμό μελλοντικών νεκρών και τραυματιών στους δρόμους, τις ράγες, τον αέρα και τη θάλασσα.

Το πρόγραμμα για την κλιματική κρίση. Κοστολογήθηκε με περίπου 200 νεκρούς στο Μάτι, τη Μάνδρα, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, μερικά εκατομμύρια καμμένα στρέμματα και άγνωστο αριθμό κατεστραμμένων δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων γης, αγροτικής κατά κύριο λόγο, από τις φωτιές, τις πλημμύρες, την ξηρασία, την έλλειψη πυροσβεστικής και μονάδων αντιμετώπισης καταστροφών.

Το πρόγραμμα για τις εργασιακές σχέσεις. Κοστολογήθηκε με τουλάχιστον 58 νεκρούς από τις αρχές του 2023, στον φανερό, τον γνωστό αριθμό εργατικών δυστυχημάτων, είτε στις διανομές, είτε στα ναυπηγεία, είτε στους ελαιώνες, είτε στην οικοδομή. Αδύνατη η ασφαλής πρόβλεψη για το άμεσο όσο και το απώτερο μέλλον αυτού του προγράμματος και του πραγματικού κόστους του.

Το πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Μερικές δεκάδες χιλιάδες νεκροί στην πανδημία κόβιντ19 (37.052 σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές) και άγνωστος αριθμός καρκινοπαθών τελικού σταδίου που μπορεί να αφέθηκαν στην τύχη και τη μοίρα τους. Σημαντικός όσο και απροσδιόριστος αριθμός θανόντων διότι το ΕΚΑΒ τελεί υπό διάλυση. Επίσης, κατ’ εκτίμηση απώλεια θέσεων εργασίας στο ΕΣΥ και μαζική μετανάστευση ιατρών και νοσηλευτών, ανάλογα με το ποιος μιλάει και το τι λέει, ξεκινάμε από τις 30.000 (στο πρώτο σκέλος) και τις 18.000 (για το δεύτερο σκέλος).

Το πρόγραμμα για τον εταιρικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Τουλάχιστον ένας νεαρός οπαδός νεκρός τα τελευταία χρόνια, δεκάδες περιστατικά ‘’οπαδικής’’ βίας κάθε τρεις και λίγο, εκτεταμένη τοξικότητα (sic) εντός και κυρίως εκτός γηπέδων και σταδίων και τέλος, ‘’θωρακισμένη Μερσεντές, εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτές’’, εκτός αν ανήκει κανείς στον υπόκοσμο με διασυνδέσεις και στον χώρο του επιχειρηματικού κόσμου και των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών και του παράνομου στοιχηματισμού.

Το πρόγραμμα για την παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακριβό σπορ ‘’μόνο για πλούσιους’’ καθώς και ούτως ή άλλως, το επαγγελματικό μέλλον για τα παιδιά της πλέμπας και των πληβείων φαντάζει αποκλειστικά στοχοπροσηλωμένο, ζοφερό και αποπνικτικό στις γαλέρες του τουρισμού και των υπηρεσιών, με ολίγα αγγλικά, ολίγες προσδοκίες, ολίγη υπομονή και ολίγα λεφτά και ρεπό.

Το πρόγραμμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ πεταμένα για φρεγάτες και πολεμικά αεροσκάφη, αντίστοιχη ρεμούλα και διαφθορά σε τουλάχιστον δύο ηπείρους και πέντε θάλασσες, άγνωστος αριθμός νεκρών και τραυματιών στον ‘’ακήρυχτο πόλεμο’’ των αναχαιτίσεων και του διαγωνισμού ισχύος με τις χώρες καλής γειτονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το πρόγραμμα για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη. Τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ δολοφονημένος και άγνωστος αριθμός νεκρών και τραυματιών στον ‘’πόλεμο της Greek Mafia’’. Γενικευμένη επικράτηση της εγκληματικότητας υψηλής έντασης με άφθονο μαύρο χρήμα, εξαγορές ‘’χρυσής βίζας’’, κουστουμαρισμένους μαφιόζους που θέλουν μερίδιο από την πίτα της ‘’ανάπτυξης’’, από τις ανεμογεννήτριες και τις γεωτρήσεις έως τον τουρισμό και τις υποδομές.

Το πρόγραμμα για την οικονομία και τη φορολογία. Μισθωτοί και συνταξιούχοι ‘’έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους’’ και χθες, και σήμερα, και αύριο, επομένως θα φτύσουν το γάλα που βύζαξαν και το αίμα που ρούφηξαν από τους πτωχούς πλην τίμιους εργοδότες τους, το κράτος, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους κάθε κλίμακας και επιπέδου εργολάβους του δημοσίου και των καταληστευμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 

Το πρόγραμμα για τη δημοκρατία και τις πολιτικές ελευθερίες. ‘’Να ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια’’ (ή κάθε μήνα κάθε τέσσερα χρόνια έως ότου απηυδήσετε για να αποκτήσετε σταθερή κυβέρνηση…) που μας θέλετε και απεργίες, και διαδηλώσεις, και αποκλεισμούς δρόμων, και κινητοποιήσεις και ελεύθερη διάδοση των ιδεών και δικαιώματα στις γυναίκες και τη λοατκι κοινότητα, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους μαύρους, τους κίτρινους, τους πορτοκαλί. Τα κεφάλια μέσα μέχρι την κάλπη και μετά από αυτήν! Να διαβάζετε μαστουρωμένοι τον λογοκριμένο Τύπο και να παρακολουθείτε υπνωτισμένοι τα fake news των τηλεοπτικών καναλιών που τα κατέχουν οι πτωχοί πλην τίμιοι εργοδότες σας, το κράτος, οι εφοπλιστές, οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι.

Τέλος, το πρόγραμμα για τη μεταναστευτική πολιτική. Κοστολογήθηκε στους ‘’μόλις’’ 79 νεκρούς και τους τουλάχιστον 300-400 αγνοούμενους στην τάφρο της Μεσογείου και ανοιχτά της Πύλου, καθώς επίσης και σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που πάνε σε τείχη, φράκτες, Φρόντεξ, ακτοφυλακές, νεοχίτες και ακροδεξιούς οπλοφόρους που όλοι μαζί και ο καθένας χώρια είναι υποδομές, θεσμοί, κτηνάνθρωποι και στρατιωτικοποιημένοι υπάλληλοι απολύτως ικανοί για να στείλουν στον τάφο, υγρό, στερεό ή ακόμη και αέριο, πάρα πολλές υπαρκτές ‘’μικρές Μαρίες’’ και πάρα πολλούς υπαρκτούς ‘’μικρούς Γιάννηδες’’ από τον Έβρο μέχρι τη Λαμπεντούζα, όταν ο Τύπος δεν είναι εκεί για να καταγράψει τη  νομιμοποιημένη σε κοινοβούλια και ευρωβουλές φρίκη. Κατά τα άλλα, ας κρατάμε στη βιτρίνα της φαιδράς πορτοκαλέας και έναν ‘’Ακενοτούμπο’’ για να τον έχουμε άλλοθι κάθε φορά που θαλασσοπνίγονται της Γης οι κολασμένοι…

Ετικέτες