Δυο δημόσια έγγραφα με ημερομηνία 1/9/20 είναι αποκαλυπτικά για το πόσο κούφια είναι τα μεγάλα λόγια που ακούγονται σχεδόν καθημερινά από την κυβέρνηση περί δήθεν «θωράκισης» της περίθαλψης και της πρόληψης όσον αφορά την επιδημία COVID19

-        Ο διοικητής του ΕΚΕΑ ανακοινώνει πως το εκεί εργαστήριο μοριακών τεστ PCR COVID που δέχεται δείγματα από πολλά νοσοκομεία … ξέμεινε από αντιδραστήρια (!) και γι’ αυτό φταίει η … «αλόγιστη χρήση» (!!) που προφανώς θεωρεί πως κάνουν οι γιατροί των νοσοκομείων επειδή (άκουσον άκουσον …) κάνουν τεστ σε ασθενείς αλλά και σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από άδειες. Δηλαδή «αλόγιστη χρήση» είναι η διάγνωση των συμπτωματικών ασθενών αλλά και η πρόληψη της ενδοσοκομειακής διασποράς με διενέργεια τεστ σε ασθενείς προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση ή να εισαχθούν σε ΜΕΘ για οποιονδήποτε λόγο. Επίσης «αλόγιστη χρήση» είναι η πρόληψη της ενδονοσοκομειακής διασποράς και διά του προληπτικού ελέγχου στο υγειονομικό προσωπικό. Έτσι αποκαλύπτεται ωμά ποια ακριβώς προτεραιότητα δίνει η κυβέρνηση στην πρόληψη και στην ιχνηλάτηση.

-        Ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» (που υποτίθεται πως είναι το νοσοκομείο – «ναυαρχίδα» στην μάχη ενάντια στην επιδημία) καλεί όλους τους γιατρούς να κάνουν υπεράριθμες εφημερίες πέρα από το πλαφόν προφανώς λόγω δραματικών ελλείψεων ιατρικού προσωπικού. Έτσι αποκαλύπτεται ωμά πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα περί δήθεν «πολλών χιλιάδων προσλήψεων» και πως η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εργασιακή υπερεξόντωση με απλήρωτη εξοντωτική υπερεργασία και αναγκαστικές μετακινήσεις από εδώ και από εκεί απλά ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως δήθεν «έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές».

Ας μην τολμήσουν ξανά οι κ.κ. υπουργοί Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης, Πέτσας κλπ ΟΥΤΕ να διαψεύσουν απαξιωτικά τις επισημάνσεις των υγειονομικών γιατί οι πραγματικές μηχανές παραγωγής fake news είναι αυτοί οι ίδιοι ΟΥΤΕ να ξαναμιλήσουν για «ατομική ευθύνη» γιατί πλέον έχουν καταλάβει κι οι πέτρες πως τόσο ο πληθυσμός όσο και οι υγειονομικοί δείχνουν από την αρχή υπεύθυνη στάση ενώ οι ανεύθυνοι είναι πάλι οι ίδιοι οι υπουργοί.

Οι υγειονομικοί ξέρουμε καλά πως εκτός από την δεδομένη έμπρακτη επιστημονική και κοινωνική μας προσφορά και αυτοθυσία ΜΟΝΟ με τον δρόμο του δυναμικού αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε τα αυτονόητα. Σε αυτό ζητάμε την συμπαράσταση του λαού

γιατί

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

*Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

*Δέσποινα Τοσονίδου, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ και ΔΣ ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Ασκληπιείου»

Ετικέτες