Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντησή μας με τον Διοικητή και τον Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου μας. Θέσαμε τα θέματα που απασχολούν έντονα το σύνολο των μαχόμενων Υγειονομικών και Γιατρών στο Ασκληπιείο Βούλας: ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφάλιση των αναγκαίων μέσων προστασίας, έγκριση αδειών ειδικού σκοπού, διευκόλυνση των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αφού μας έγινε μία γενικότερη ενημέρωση για την επικαιροποίηση του «επιχειρησιακού σχεδίου» (μετατροπή τμήματος των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων σε Παθολογικό ΤΕΠ, εξασφάλιση των απαραίτητων κτιριακών μετατροπών για την ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘΧ), πήραμε τις εξής απαντήσεις στα ζητήματα που θέσαμε:

Για την ενίσχυση με Γιατρούς και Νοσηλευτές και τη λειτουργία του 4ου ορόφου ως πτέρυγα νοσούντων από Covid19: «Είμαστε σε πόλεμο. Έχουν έρθει 5 επικουρικοί Νοσηλευτές. Έχουμε ζητήσει 50. Περιμένουμε το πολύ άλλους 10. Ο 4ος οροφος προβλέπεται να λειτουργήσει με 15 Νοσηλευτές.Θα έρθουν 6 Επικουρικοί Γιατροί (1 Εντατικολόγος, 2 Παθολόγοι, 2 Αναισθησιολόγοι, 1 Χειρουργός). Ζητούμε άλλους 5 Επικουρικούς Γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, που μάλλον θα έρθουν». 

Για τα Μέσα Προστασίας: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο». Τους επισημάναμε ότι η δήλωση αυτή είναι κενό γράμμα, αφού ΗΔΗ οι περισσότεροι εργαζόμαστε ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι «κάνει ό,τι μπορεί». «Υπάρχουν τα μέσα προστασίας που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε».

Για τις Άδειες Ειδικού Σκοπού: Δεσμεύτηκαν ότι «Θα ενημερωθούν εγγράφως όλοι οι Προϊστάμενοι και οι Διευθυντές, ώστε αφενός να κατευθυνθούν εργαζόμενοι σε εργασία από το σπίτι όπου αυτό είναι εφικτό, αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα σε προσωπικό να απομακρυνθεί για άλλοτε άλλο χρόνο, ώστε να φροντίσει τα ανήλικα παιδιά».

Για τις Ευπαθείς Ομάδες: Δεσμεύτηκαν ότι «θα δοθεί έγγραφη οδηγία ώστε οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να φύγουν από την πρώτη γραμμή και, είτε να πάνε στα μετόπισθεν, είτε να καλυφθούν με ρεπό».

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, τα αποτελέσματα της συνάντησης επιβεβαίωσαν την κλιμακούμενη αγωνία όλων μας.

Απευθύνουμε ΤΩΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ στους Κικίλια – Κοντοζαμάνη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη

  • Να κάνουν ΤΩΡΑ τις αναγκαίες ΧΙΛΙΑΔΕΣ προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών. 15 Νοσηλευτές και 12 Επικουρικοί Γιατροί για το Ασκληπιείο δεν φτάνουν ούτε καν για να καλύψουν τα κενά σε κανονική λειτουργία, όχι στην υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε.
  • Να διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να μας εξοπλίσουν με ΟΛΑ τα Μέσα Προστασίας που χρειαζόμαστε (μάσκες, στολές, προστατευτικά γυαλιά κ.ά.). Κρατήστε μας ΑΣΦΑΛΕΙΣ για να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.

Καλούμε τον Λαό μας να σταθεί δίπλα μας, απαιτώντας τα απαραίτητα για να βγούμε ορθιοι από αυτή την κρίση.

ΤΩΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

Βούλα, 18/3/2020

Για το Δ Σ.

   Η Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Δέσποινα Τοσονίδου                                         Δημήτρης Γαρδικλής

Ετικέτες