Να στηρίξουμε τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος

Στις 18 και 19 Ιούνη γίνονται οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ (δημοσιογράφοι). Η κατάσταση στους εργαζόμενους/ες στα ΜΜΕ είναι ζοφερή. Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4.500 απολύσεις, «εθελούσιες» παραιτήσεις, απανωτές μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, άρνηση των εργοδοτών να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις, εκβιασμοί και λογοκρισία υπέρ της τρόικας και των μνημονίων.

Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι/ες αντιδράσαμε δυναμικά όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια. Με απεργίες, διαδηλώσεις, ακόμα και με καταλήψεις προσπαθήσαμε να βάλουμε φρένο στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων προσπάθησε να τα αντιπαλέψει όλα αυτά και να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και στα αιτήματά τους. Με καθαρό και αγωνιστικό τρόπο, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και γλειψίματα με την κάθε εξουσία. Δεν τα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή. Όμως, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων παραμένει η μόνη αριστερή και ειλικρινής προσπάθεια αντίστασης στο μνημονιακό ναρκοπέδιο και τις κυβερνήσεις του. Δεν νικήσαμε σε όλα τα μέτωπα –όπως και κανένας άλλος κλάδος άλλωστε (αφού η κατάσταση απαιτεί ολική ανατροπή), αλλά δεν ξεπουλήσαμε και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν.

Οι εκλογές αυτές είναι μια κρίσιμη μάχη. Ή θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε (και σ’ αυτό η Συσπείρωση έχει δεσμευτεί) ή ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θα εγκατασταθεί και στην Ένωσή μας και το ξεπούλημα κάθε εργασιακού ή δημοκρατικού δικαιώματός μας θα είναι σίγουρο.

Στις εκλογές 18-19 Ιούνη στηρίζουμε Συσπείρωση και διεκδικούμε (όπως γράφει στο πρόγραμμά της):
«να ανακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν: το δικαίωμα να διαπραγματευόμαστε τους μισθούς μας, το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στην ασφάλιση, την υγεία, τη σύνταξη, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή άσκηση της δημοσιογραφικής έρευνας, το δικαίωμα όλης της κοινωνίας στην ανεξάρτητη ενημέρωση. Με λίγα λόγια: το προγραμματικό μας «αντι-μνημόνιο» σημαίνει ανατροπή του Μνημονίου. Κι είναι μονόδρομος και για μας ως κλάδο και για όλη την κοινωνία».