Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του επερχόμενου μνημονίου λιτότητας πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ), έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «Τα κέρδη δικά τους, οι ζημιές δικές μας;» και «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των τραπεζών». Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΑΣ, όσο οι πολιτικές λιτότητας συνεχίζουν να κυριαρχούν και να ορίζουν το πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής, η κοινωνία θα πορεύεται σε ένα αδιέξοδο χωρίς καμία προοπτική, χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον.

Σύμφωνα με την ΕΡΑΣ, η οικονομική κρίση αξιοποιείται για νέα μέτρα εις βάρος της εργασίας και για τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας. «Περίπου 20% των Κυπριών ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Όπως είδαμε να συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται και θα αποτελείται από τα θύματα της πολιτικής λιτότητας: από τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά, τους κατεστραμμένους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες» σημειώνει η ανακοίνωση.

Η ΕΡΑΣ συστρατεύεται με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην Ευρώπη κατά των πολιτικών λιτότητας και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ισότητας.

Ετικέτες