Η Λαϊκή Ενότητα εγκαινίασε το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, τα γραφεία της στο 5ο διαμέρισμα Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στο Φάληρο.

Τα εγκαίνια ήταν λιτά, τα εδέσματα λίγα και φτιαχτά από τα μέλη της «Ανοιχτής πρωτοβουλίας για τη Λαϊκή Ενότητα στο 5ο διαμέρισμα Θεσσαλονίκης», οι αφίσες του «ΟΧΙ μέχρι το τέλος» κυριάρχησαν.   

Ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν αρκετός, αλλά αυτό που εντυπωσίασε ήταν η σημαντική παρουσία νέων ανθρώπων, οι οποίοι καθόρισαν και τα εγκαίνια με τις μουσικές τους επιλογές, τον αυθορμητισμό και την αποφασιστικότητά τους.

Οι συζητήσεις που σιγά σιγά ξετυλίχθηκαν επικεντρώθηκαν στη φύση των αγώνων που έρχονται, στα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Αριστερά για να επικοινωνήσει με τον κόσμο και κυρίως με τα νέα παιδιά, στα χαρακτηριστικά της εναλλακτικής προοπτικής και στους τρόπους υλοποίησής της. Η ανάγκη προβολής νέων προτύπων, διαφορετικών από αυτά που επιβάλλει η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, και η εφαρμογή του αξιακού συστήματος της Αριστεράς στην καθημερινή πρακτική πρωτοστάτησαν στους διαλόγους στα διάφορα πηγαδάκια.

Tα περισσότερα μέλη της «Ανοιχτής Πρωτοβουλίας» φαίνεται να συμφωνούν ότι το στοίχημα είναι να καταφέρει το μέτωπο της ΛΑΕ, και κυρίως οι νέοι που το πλαισιώνουν, να δείξει με σαφήνεια και με έργα τον «άλλο δρόμο», καθώς και να πείσει πως ο αγώνας προς αυτό τον δρόμο όχι μόνο αξίζει, αλλά και απαιτείται, να δοθεί.

Η ζύμωση έχει πάντως ξεκινήσει. Η εξέλιξη και η διαμόρφωσή της θα κρίνουν και το εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας.