Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας δολοφονικής επίθεσης από τους ναζί χρυσαυγίτες στην πόλη της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα σήμερα (8/12) στη Κομοτηνή θα γίνονταν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στις 18:00 το απόγευμα, και την ίδια ώρα προγραμματίστηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή το άνοιγμα των γραφείων.

Είχε επικρατήσει ένα σκηνικό χούντας με τους ασφαλίτες να κόβουν βόλτες γύρω από το Πανεπιστήμιο όπου ήταν η συγκέντρωση. Έτσι έγινε πορεία από 150-200 άτομα και μόλις έφτασε στην αρχή της πλατείας εμποδίστηκε από τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια προχώρησε και πήγε από την άλλη μεριά της πλατείας (τα ΜΑΤ σε όλη την διαδρομή ακολουθούσαν τη πορεία). Η πορεία βρισκόταν σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από τα γραφεία των ναζί και με ΜΑΤ να περιφρουρούν το χώρο, οι διαδηλωτές μέσα από ειρηνική διαμαρτυρία φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα. Όταν πάρθηκε απόφαση ύστερα από ώρα να φύγουμε και να συνεχίσουμε την πορεία, ξετρύπωσαν σαν τα ποντίκια οι Χρυσαυγίτες (γύρω στα 30 με 50 άτομα) και με τη παρουσία βουλευτών τους άρχιζαν να τραμπουκίζουν, να μας ρίχνουν πέτρες και κρότου λάμψης και τα ΜΑΤ μαζί τους να μας κυνηγάνε. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής επίθεσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά μια κοπέλα, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ (καθώς της άνοιξαν το κεφάλι με πέτρα και αίματα  έτρεχαν στο δρόμο) και να επικρατήσει έτσι ένα κλίμα φόβου μέσα στους δρόμους.
Μετά την βίαιη επίθεση τους, έκαναν πορεία μέσα στη Κομοτηνή και όταν πέρασαν έξω από το Τουρκικό προξενείο και τις γύρω συνοικίες όπου κατοικούν μειονοτικοί, φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα όπως « Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα» και άλλα και ύστερα διαλύθηκαν ήσυχα σα να μην έγινε τίποτα.

Ως κίνηση καταγγέλλουμε:

Την υποστήριξη  της αστυνομίας στους δολοφόνους ναζί, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι το κράτος με το παρακράτος τα βρίσκουν πολύ καλά.

Καλούμε το κόσμο της Κομοτηνής και σε όλη τη χώρα σε επαγρύπνηση. Να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας, ένα αντιφασιστικό μετωπο  για όλους μας (μετανάστες, εργάτες, νεολαία και απλοί πολίτες) απέναντι στους φασίστες-ναζί για να απομακρύνουμε αυτό το καρκίνωμα της κοινωνίας, θέτοντας με αυτό το τρόπο τις βάσεις για μια κοινωνία που θα βασίζεται στη δημοκρατία, την ελευθερία, στα ίσα δικαιώματα και στο σεβασμό για το διαφορετικό.

ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ!

Ετικέτες