Σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, όπου η κυβέρνηση με την επιβολή των μνημονίων και την υιοθέτηση αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών καταβαραθρώνει δικαιώματα και κεκτημένα ετών, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία οφείλουν να δώσουν μια δυναμική απάντηση στις παρούσες πολιτικές.

Ύστε­ρα από τον πο­λύ­μη­νο αγώνα των κα­θα­ρι­στριών του υπουρ­γεί­ου οι­κο­νο­μι­κών, τις απερ­γί­ες των διοι­κη­τι­κών υπαλ­λή­λων, τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις για την υπε­ρά­σπι­ση των δη­μό­σιων νο­σο­κο­μεί­ων, σειρά έχουν οι μα­θη­τές. Οι μα­θη­τές που αντι­λαμ­βά­νο­νται πως η πα­ρού­σα κα­τά­στα­ση δεν μπο­ρεί να συ­νε­χι­στεί, αρ­νού­με­νοι να απο­δε­χθούν μία πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που τους θέλει έρ­μαια των επι­τα­γών της κυ­βέρ­νη­σης .

Σή­με­ρα το πρωί κα­τό­πιν δια­δι­κτυα­κού κα­λέ­σμα­τος, μα­θη­τές από όλη την Αθήνα συ­γκε­ντρώ­θη­καν στα Προ­πύ­λαια, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας  πο­ρεία στο κέ­ντρο της πόλης. Οι μα­θη­τές θέ­λη­σαν να ακου­στεί και η δική τους φωνή. Εκα­το­ντά­δες έφη­βοι που ανα­γκά­ζο­νται να πα­ρα­με­ρί­σουν τη νε­α­νι­κή τους ορμή, τους προ­βλη­μα­τι­σμούς τους τα θέλω τους και τις ανά­γκες τους, με σκοπό να προ­σαρ­μο­στούν σε ένα εξα­ντλη­τι­κό φρο­ντι­στη­ρια­κό και σχο­λι­κό πρό­γραμ­μα, έδω­σαν το παρόν στο ση­με­ρι­νό κά­λε­σμα. Μι­λώ­ντας με τους μα­θη­τές, ήταν σαν να μι­λά­με με ακόμη ένα βαριά πλητ­τό­με­νο κομ­μά­τι της κοι­νω­νί­ας, που αντι­λαμ­βά­νε­ται τις δυ­σκο­λί­ες της επο­χής και θα αγω­νι­στεί για την ανα­τρο­πή της υπάρ­χου­σας μνη­μο­νια­κής κα­τά­στα­σης. Οι πε­ρισ­σό­τε­ροι από αυ­τούς, ήταν μα­θη­τές που αγω­νί­στη­καν τον πε­ρα­σμέ­νο Σε­πτέμ­βρη στο πλευ­ρό των απερ­γών κα­θη­γη­τών τους και θα συ­νε­χί­σουν να αντι­μά­χο­νται το νέο εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα του νέου λυ­κεί­ου, καθώς και τις επι­διώ­ξεις της κυ­βέρ­νη­σης για την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της δη­μό­σιας παι­δεί­ας. Όπως μας επι­σή­μα­νε μα­θή­τρια της πρώ­της λυ­κεί­ου, το νέο εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα που προ­ω­θεί και επι­βάλ­λει η κυ­βέρ­νη­ση, έχει σκοπό να οδη­γή­σει σω­ρεί­ες μα­θη­τών στα ιδιω­τι­κά φρο­ντι­στή­ρια, αδια­φο­ρώ­ντας για την ου­σια­στι­κή εκ­παί­δευ­ση και γνώση, καθώς απο­κλεί­ει με­γά­λα τμή­μα­τα της μα­θη­τι­κής κοι­νό­τη­τας. Η μα­θη­τι­κή πο­ρεία κα­τευ­θύν­θη­κε τέλος αλ­λη­λέγ­γυα και προς το υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών, όπου και χει­ρο­κρο­τή­θη­κε από τις αγω­νι­ζό­με­νες κα­θα­ρί­στριες. Στο ση­με­ρι­νό κά­λε­σμα πα­ρα­βρέ­θη­καν ορ­γα­νώ­σεις της Αρι­στε­ράς που γνω­στο­ποί­η­σαν την κι­νη­το­ποί­η­ση και συ­νέ­βαλ­λαν στον αγώνα των μα­θη­τών.

Το μα­θη­τι­κό κί­νη­μα κα­τά­φε­ρε ‘ύστε­ρα από καιρό, να αφου­γκρα­στεί τις δυ­σκο­λί­ες και προ­σπα­θεί με δια­σκε­λι­σμούς να προ­φτά­σει τις πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις και να στα­θεί στο πλευ­ρό των ερ­γα­ζο­μέ­νων, πα­λεύ­ο­ντας πα­ράλ­λη­λα ενά­ντια στο νέο λύ­κειο της αμά­θειας, ενά­ντια στις αντιεκ­παι­δευ­τι­κές  πο­λι­τι­κές της κυ­βέρ­νη­σης ,ενά­ντια στους  τα­ξι­κούς φραγ­μούς  στην εκ­παί­δευ­ση .

Ετικέτες