Συντρόφισσες και σύντροφοι την 21η και 22η του Νοέμβρη ακούσαμε από το βήμα της συνδιάσκεψης τους στρατηγικούς στόχους αυτού του μετωπικού σχηματισμού στον οποίο έχουμε ενταχθεί. Ακούσαμε λίγο πιο χλιαρά όμως για τους στόχους που έχουμε τώρα. Την στιγμή που διεξάγονταν η συνδιάσκεψη αλλά και τις προηγούμενες ημέρες.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των φίλων της προς τα λαϊκά και φτωχότερα στρώματα κλιμακώνεται με επικίνδυνες μορφές. Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, μαζικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ραγδαίες μειώσεις συντάξεων και σύμπραξη μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών σε μαζικές απολύσεις. Σε αυτή την επίθεση εμείς δεν μπορούμε να λείπουμε γιατί εμείς είμαστε σώμα από το σώμα του λαού.

Δεν αρκεί η προκήρυξη μιας απεργίας για να καταλάβουν ότι είμαστε στο πλάι τους. Παράλληλα μέχρι τις τελικές επεξεργασίες, μέχρι την τελική καταστατική μορφή πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε σε θέσεις πραγματικής μάχης, στο πλάι αυτού του λαού που ευαγγελιζόμαστε ότι θα τον υπερασπιστούμε.

Μεθαύριο μπορεί κάλλιστα να έρθουν και να μας πούνε " που ήσουν την στιγμή που μου έπαιρναν το σπίτι";

Συντρόφισσες και σύντροφοι η πλειοψηφία των πολιτών τούτες τις κρίσιμες στιγμές για τις ζωές τους δεν αντιλαμβάνονται τις πολιτικές και ιδεολογικές μας ζυμώσεις ως κάτι απαραίτητο. Τους ενδιαφέρει αυτή την στιγμή πιο πολύ η πράξη από την θεωρία. 

Εμείς από την μεριά μας θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε εκεί μαζί τους έτοιμοι να ματώσουμε όπως ματώνουν. Και κάθε ανάγκη που εκδηλώνουν για αγώνα δεν θα πρέπει να προσκρούει σε ανάλγητους κομματικούς μηχανισμούς, πράγμα που συμβαίνει σε άλλους χώρους της αριστεράς. Το οργανωτικό κεντρικά θα πρέπει να εφεύρει κάποιους αυτοματισμούς στην ανάληψη δράσης, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν, και θα πρέπει να τρέχουν πίσω μα και όχι εμείς πίσω από αυτές.

Στο νοικοκυριό που του κόβουν το ρεύμα δεν μπορούν να περιμένουν μια έγκριση από το τοπικό συντονιστικό για να δράσουν ή κάποιο κείμενο. Μεταξύ πολίτη και πολιτικής, μεταξύ πολίτη και ριζοσπαστικής Αριστεράς(τελευταία) υπάρχουν σκιές, αμφιβολίες, φοβίες. Αυτά τα σύνδρομα καλούμαστε να σπάσουμε για να έχουμε μαζί με τους πολίτες μια νικηφόρα έκβαση στην μάχη απέναντι στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο και τα αφεντικά τους, τις διεθνείς και εγχώριες ελίτ.

Πρέπει να μάθουν, πρέπει να εμπεδώσουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι δεν πρέπει και δεν μπορούν να μας τσουβαλιάζουν. Την 13η του Ιούλη δεν προδόθηκαν μόνο οι πολίτες αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι προδοθήκαμε και εμείς μαζί τους.

Καλούμαστε επίσης να απενεχοποιήσουμε την ενοχή που προσπάθησαν να φυτέψουν στους πολίτες οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Δάνεια μεγάλων  επιχειρηματικών ομίλων, δάνεια καναλαρχών, δάνεια κομμάτων, οφειλές από μεγάλους εργοστασιάρχες σε ΔΕΗ και ασφαλιστικά ταμεία, όλα δανεικά και αγύριστα. Το χρέος το δημιούργησαν άλλοι και όχι ο σκληρά εργαζόμενος λαός.

*Προσωρινός συντονιστής Λαϊκής Ενότητας Χαλκίδας

Ετικέτες