Μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη Ριτσώνα και μετά τη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ξεγυμνώνεται πλήρως η επικίνδυνη και θανατηφόρος στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όχι, για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν φταίει που οι ναυτικοί ήταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είχε ναυλωθεί ως ξενοδοχείο λιμενεργατών στην Ισπανία και πιθανότατα εκεί κόλλησαν τον ιό. 

Όχι, δεν φταίει, που οι πρόσφυγες ζουν στις άθλιες και απάνθρωπες  συνθήκες που φυτοζωούν στη Ριτσώνα, τη Μακρακώμη, τη Μόρια ή τη ΒΙΑΛ. 

Όχι, δεν φταίει που οι κατά πλειοψηφία Ρομά κάτοικοι της Νέας Σμύρνης Λάρισας έκαναν «γλέντια γάμου» ή είναι πωλητές σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας ή της Αττικής. 

Όχι, δεν φταίει η έλλειψη επίδειξης «ατομικής ευθύνης» από κανέναν εργάτη, κανέναν πρόσφυγα, κανέναν Ρομά – με όλες τις ταξικές, ρατσιστικές, ξενοφοβικές και μισάνθρωπες συνδηλώσεις και τα άθλια υπονοούμενα που εισάγουν στον δημόσιο διάλογο πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά, τα χρηματοδοτούμενα εξαπτέρυγα της, στον Τύπο, στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και το ραδιόφωνο. 

Για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την «ξαφνική» εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων φταίει η κυβερνητική στρατηγική των εικονικών γραφημάτων, των ψεύτικων στατιστικών και της στανικής εμμονής να μην πραγματοποιούνται μαζικά τεστ στο σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδας, με διάφορες, απίθανες και αντιεπιστημονικές δικαιολογίες. Μαζικά τεστ στα πρότυπα είτε της Σιγκαπούρης είτε της Ισλανδίας (χώρες είτε με πολύ μικρό είτε με μηδενικό αριθμό κρουσμάτων και κυρίως νεκρών στο σύνολο του πληθυσμού) είτε της «μετά-την-ανοσία-της-αγέλης» Βρετανίας και της Ολλανδίας. 

Για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», τη Ριτσώνα, τον ύποπτο, αταξινόμητο και ακατάτακτο στις στατιστικές του Τσιόδρα και του Χαρδαλιά, θάνατο κρατουμένης στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, τη Νέα Σμύρνη Λάρισας, για όλα αυτά τα κρούσματα και τους νεκρούς,  φταίνε  η κυβέρνηση της ΝΔ, η πολιτική προστασία, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ. «Φταίει το Μαξίμου» και όχι το δεν «Μένετε Σπίτι». Φταίνε οι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες  που παίζουν με τα νεύρα και τη νοημοσύνη όσων ζουν στην Ελλάδα. Φταίει ο Μητσοτάκης, τόσο απλά. 

Μόνο τα μαζικά τεστ στο σύνολο του πληθυσμού θα αποκαλύψουν την πραγματική διασπορά του ιού, θα δείξουν ποιοι είναι οι ασθενείς (και όχι οι… «καταδιωκόμενοι» φορείς), είτε με βαριά, είτε με ήπια συμπτώματα ή και ασυμπτωματικά, όλοι αυτοί θα τύχουν στοχευμένης και άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και απομόνωσης, και έτσι και μόνο έτσι θα ελεγχθεί πλήρως και αποτελεσματικά η εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, προκειμένου και όσο το δυνατό συντομότερα, να αρθούν όλα τα αντιπολιτικά και αντιδημοκρατικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, άλογης και γενικής καραντίνας και ποινικοποίησης της δημόσιας σφαίρας και ζωής. 

Μαζικά και δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, για όλους όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα, χθες! 

Όχι τον Μάιο, ούτε τον Ιούνιο. Χθες! Αρκετά πια με την κυβερνητική αναλγησία, την πρωθυπουργική ανικανότητα, την υπουργική και γραφειοκρατική  ανευθυνότητα, τη ρυπαρογραφία των «δημοσιογράφων» και των ΜΜΕ, της συνενοχής, της συγκάλυψης και της κατασκευής ενόχων  και το ξεφτιλισμένο κατενάτσιο της καραντίνας, που αποδεικνύεται καθημερινά σουρωτήρι και πηγή μέγιστου κινδύνου για όλους όσοι κατοικούν, ζουν, δραστηριοποιούνται, κινούνται, αναπνέουν, μένουν άστεγοι ή άνεργοι, στοιβάζονται φυλακισμένοι και εγκαταλειμμένοι, εξωθούνται περιθωριοποιημένοι και ποινικοποιημένοι ή κλειδαμπαρώνονται φοβισμένοι στα σπίτια τους. 

Αρκετά πια! 

Ετικέτες