Την Τρίτη 20/8/13 υλοποιήθηκε η διελμική συνέλευση στον Ευκλείδη. Συγκεντρώθηκαν περίπου 500 καθηγητές από όλη την Θεσσαλονίκη. Η συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη στην αντίστοιχη από τις 13/8, είχε σαν στόχο να καθοριστεί το νέο πρόγραμμα δράσεων, να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που έθεσε το Υπουργείο με τις νέες ανακοινώσεις για διαθεσιμότητες στις ειδικότητες των καλλιτεχνικών, πληροφορικών, ξένων γλωσσών και φυσικής αγωγής, και παράλληλα να λειτουργήσει και σαν χώρος συγκέντρωσης εγγράφων για ομαδικές προσφυγές στην δικαιοσύνη.

Στην συζήτηση που ακολούθησε χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΤ3, γονείς και μαθητές.

το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που καθορίστηκε περιλαμβάνει τα εξής:

Τετάρτη 21/8: στις 7.30 μ.μ. αγωνιστικός συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων στην ΕΡΤ 3

Πέμπτη 22/8: στις 7.00 π.μ. μαζικές διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 29/8: στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου παλλαϊκή συγκέντρωση – πορεία ενάντια στη διάλυση παιδείας – υγείας – δημόσιων υπηρεσιών και στις διαθεσιμότητες – απολύσεις – μετατάξεις

Οι ΕΛΜΕ: προγραμματίζουν Γενικές Συνελεύσεις, συναυλία διαμαρτυρίας, νέες κινητοποιήσεις με την έναρξη των σχολείων

Στις τοποθετήσεις τους πολλοί εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων υπογράμμισαν τα εξής:

Εκπρόσωπος ΕΤ3: .. "σας περιμέναμε όλο το καλοκαίρι στην ΕΡΤ, σας περιμένουμε ακόμη.. πριν τα ΜΑΤ, τον εισαγγελέα και το νέο μαύρο από την EBU..

"όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια! "....

Να εξηγήσουμε καλύτερα σε γονείς και μαθητές τι σημαίνει το "νέο σχολείο", ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!.. : Δηλαδή τι σημαίνει απλήρωτη εργασία ή κακοπληρωμένη εργασία για παιδιά  (από 15 ετών..) .."

Αρκετές αυταπάτες ήταν αυτές που καλλιεργήθηκαν  (από την συνδικαλιστική "ηγεσία", ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ..) και μας αποπροσανατόλισαν για μεγάλο διάστημα:

όπως το «ενιαίο μισθολόγιο» κατά το οποίο  οι χαμηλόμισθοι εκπαιδευτικοί "θα" περιμένανε αύξηση!",

όπως τις «διαβεβαιώσεις» ότι,  "δεν θα απολυθούμε οι εκπαιδευτικοί" ..

ή ακόμη και ότι η αξιολόγηση δεν θα φέρει και νέες απολύσεις..

Στο "δίλημμα" ! .. "να κάνει ή να μην κάνει κανείς "αίτηση μετάταξης" .. αποδεχόμενος την κυβερνητική αντιδημοκρατική.. διοίκηση.. και μεθόδευση, προφανώς η ευθύνη και η επιλογή είναι προσωπική («εγώ δεν βάζω την υπογραφή μου! Είπε χαρακτηριστικά μια συνάδελφος), αλλά ο δρόμος της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, και της λογικής δείχνει να αρνηθούμε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου  ενόψει και της αποφασισμένης απεργίας  από το συνέδριο της ΟΛΜΕ τον Ιούνιο.

Δεν πρέπει πια η  κοινωνία να πατά τις πεπονόφλουδες που πετάνε οι κυβερνήσεις που αποδεικνύονται "μετρ" της διάσπασης (δηλαδή του διαίρει και βασίλευε).

Μια έντιμη και αντιστασιακή πράξη είναι να μην πάει κανείς στο σχολείο τον Σεπτέμβρη χωρίς όλους τους συναδέλφους και όλους τους μαθητές.

Να διεθνοποιήσει η ΟΛΜΕ το πρόβλημά στην ελληνική εκπαίδευση.

Δεν ήρθαμε να κλάψουμε.. ήρθαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της ΝΙΚΗΣ και για να κερδίσουμε και την κοινωνία.  ΠΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ !

ιδιωτικό και δημόσιο τομέα Η αρχή έγινε ήδη ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Ας μην δεχτούμε ακόμη μια αυταπάτη: το υπουργείο με τις μετατάξεις

ΔΕΝ εξυπηρετεί ούτε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ούτε φυσικά τους εκπαιδευτικούς και την θέση εργασίας τους ! Η ΛΥΣΗ

είναι στις συνελεύσεις μας.. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.. στην Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια και σε όλη την κοινωνία.

Παιδεία-Υγεία αφορούν ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, Ας κάνουμε "εφιάλτη" τους ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, αλλά και τις διαδηλώσεις, τις πορείες, τις συσπειρώσεις και άλλες μορφές πάλης.

Είμαστε μπροστά σε μια κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, Αυτό θα κάνουν σε όλους,   20.000 απολυμένοι μέχρι τον Δεκέμβριο.. τουλάχιστον.

Αυτό που συμβαίνει είναι ένα "τελειωτικό χτύπημα", .. έχει μεθοδευτεί εδώ και πολλά χρόνια..

ΜΑΘΗΤΗΣ: .. ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ, να διεκδικήσουμε δωρεάν μεταφορά, .. πλέον ένας συμμαθητής μας πέθανε, για το εισιτήριο που δεν είχε..

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ την κυβέρνηση, .. να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας, .. και κάθε επόμενη που θα καταστρέφει τις ζωές μας μ'αυτόν τον τρόπο .. να φοβούνται οι κυβερνήτες..

Ο Αγώνας Διαρκείας δεν είναι αγώνας Αλληλεγγύης μόνο.., αφορά όλους, να μπορούμε να "κοιτάμε όλους στα μάτια"

Στις επόμενες 10 μέρες να πολλαπλασιάσουμε όλα αυτά που κάναμε τις προηγούμενες 50 μέρες ο καθένας μας - γιατί αφορά τον καθένα μας - να βάλει στόχο να προσκαλέσει άλλους 10..

Χρειάζεται προσεκτική στόχευση να μην απογοητευτούμε.., σωστός στρατηγικός στόχος, .. για την αλλαγή της πολιτικής, είναι

"αναγκαία συνθήκη η αλλαγή κυβέρνησης".. Σημαίνει όμως και "ικανή" ;  

Ο λαός δεν μπορεί άλλο, να κάνουμε απεργία, έχει αποφασιστεί, δεν μπορούμε - και να θέλαμε - να ξεφύγουμε από την σκληρή αναμέτρηση

δεν είναι ότι δεν μας χρειάζονται σαν εργαζόμενους ! .. Μας θέλουν δούλους-εργαζόμενους μαζί με τα παιδιά μας..

Τα "ατού" τους είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμού και τα ΜΜΕ (=ΜέσαΜαζικήςΑποβλάκωσης) ενώ εμάς, η συνείδηση που θα κατακτήσουμε μέσα στον αγώνα..!

Η συνέχεια δόθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ήδη είχαν επισκεφτεί αρκετοί εκπαιδευτικοί αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στον ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το βράδυ έγινε  κινητοποίηση για την ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, στο Θέατρο Κήπου και την παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη, της  τραγωδίας και καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή, όπου  καταχειροκροτήθηκε η πρωτοβουλία  των εκπαιδευτικών με οπτικοακουστικό πρωτότυπο δρώμενο.

Μόνο με το (ξε)ΚΙΝΗΜΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ μπορεί να διασφαλιστεί η απόσπαση της πολιτικής, από την ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ των ΜΜΕ και η μετατροπή της σε.. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .. επι-ΤΕΛΟΥΣ..

Το ποτάμι φουσκώνει, οι συνειδήσεις αφυπνίζονται οι δράσεις ριζοσπαστικοποιούνται,  η ανατροπή πλησιάζει οι αυταπάτες περιορίζονται

η αλλαγή πολιτικής προϋποθέτει.. αλλαγή κυβέρνησης. Ο ΑΓΩΝΑΣ (θα συνεχίσει να..)  είναι ΔΙΑΡΚΗΣ..

Ετικέτες