Μεγάλη συγκέντρωση και μαχητική διαδήλωση από τους εργαζόμενους στο ΤΤ, που αντιδρούν στις προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν το σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή τράπεζα και κατ' επέκταση στη διάλυσή του.

Χιλιάδες απεργοί εργαζόμενοι από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εκατοντάδες συμπαραστάτες από άλλους εργασιακούς χώρους, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17/12 έξω από το κτήριο της οδού Πεσμαζόγλου, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νεό έγκλημα που ετοιμάζουν στον τραπεζικό κλάδο, όπου σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, το "υγιέστερο" τραπεζικό ίδρυμα, αναμένεται να χαριστεί όπως και η ΑΤΕ.

Μετά το πέρας των ομιλιών εκπροσώπων σωματείων και πολιτικών κομμάτων (απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του πολιτικού φορέα, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη, που απεύθυνε και χαιρετισμό, Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Γιάννης Σταθάς και Χαρά Καφαντάρη) ακολούθησε ογκώδης και με παλμό διαδήλωση προς το υπουργείο Οικονομικών.

"Αγώνας-ρήξη-ανατροπή-Το ταμιευτήριο δεν θα πωληθεί", "Το ταμιευτήριο ανήκει στο λαό-και όχι στο σινάφι των τραπεζιτών","Αυτό είναι σωστό-Προβόπουλος - Στουρνάρας στον Κορυδαλλό", ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Για αρκετή ώρα η πορεία σταμάτησε έξω από το ΥΠ.ΟΙΚ. στο Σύνταγμα. Φυσικά ο υπουργός Οικονομικών δεν δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, υποσχόμενος κάποιο αόριστο ραντεβού μετά τις γιορτές.

Η μάχη για τη διάσωση του ΤΤ από τα νύχια των αετονύχηδων της αγοράς και η διασφάλιση του κοινωνικού του χαρακτήρα, συνεχίζεται. Η σημερινή κινητοποίηση έδειξε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η κλιμάκωση του αγώνα και ο συντονισμός με κάθε άλλο εργασιακό χώρο που συγκρούεται με την λαίλαπα των μνημονίων, είναι τώρα το μεγαλύτερο στοίχημα.


Ετικέτες