10.000 εργαζόμενοι, κυρίως συμβασιούχοι, στους δήμους απάντησαν μαζικά και δυναμικά στην απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο, παρά του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων. Ειδικά στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε άλλους τομείς.

Εργαζόμενοι από όλη τη χώρα έφτασαν με λεωφορεία από πολλές πόλεις της Ελλάδας. 5 λεωφορεία ήρθαν από δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Από την ίδια τη Θεσσαλονίκη, την Επανωμή, το Ωραιόκαστρο, την Καλαμαριά, τη Θέρμη κ.α. Αλλά και συμβασιούχοι από τη Λαμία, τη Λιβαδειά, την Καβάλα, την Ξάνθη, τα Χανιά. Διαδήλωσαν μαζί με συναδέλφους τους από την Αττική. Είχαμε δυναμική παρουσία από δήμους όπως η Καλλιθέα (με 140 συμβασιούχους που πετιούνται άμεσα στο δρόμο), η Αθήνα (300 οι συμβασιούχοι που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα), η Νέα Ιωνία, η Ελευσίνα, η Παιανία, το Κερατσίνι, μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, με το πανό της επιτροπής αγώνα των συμβασιούχων.

Όλο αυτό το πολύχρωμο μείγμα βροντοφώναξε ότι ο αγώνας του δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθούν οριστικά και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Βροντοφώναξε ότι δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει την άδικη απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου που τους οδηγεί στην ανεργία. Φώναξε και φωνάζει ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας και χρειάζεται τη μέγιστη αλληλεγγύη για να δικαιωθεί.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατέληξε στη βουλή, με ενδιάμεση στάση το υπουργείο εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, όπου οι εργαζόμενοι δέχθηκαν την επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ πριν συνεχίσουν ως το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έντονες αποδοκιμασίες από τους συμβασιούχους δέχθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μετά την κατάπτυστη απόφαση της ηγεσίας της που το μόνο που είπε ήταν να κοινοποιήσει τις απολύσεις στους εργαζόμενους η κυβέρνηση. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, η ηγεσία της αρνήθηκε να δώσει το λόγο, στο δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Α. Βασιλόπουλο, ο οποίος μετέφερε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο καλούσε την κυβέρνηση να περάσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των συμβασιούχων, να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ενώ καλούσε τους ίδιους τους δημάρχους σε μαζική ανυπακοή στις αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου. Μάλιστα ο δήμος παρέμεινε κλειστός σήμερα σε ένδειξη συμπαράστασης.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις καταλήψεις σε αμαξοστάσια των δήμων, ενώ αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τους που αναμένεται να πάρει απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.