ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΛΑ.Ε. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ

Μεγάλη αγωνιστική και μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου Μπ. Ομπάμα,πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (με το κλείσιμο λεωφόρων, δρόμων ακόμη και σχολείων) τις οποίες στήριξε με τη στάση του το σύνολο των παλαιομνημονιακών κομμάτων. Στην πορεία συμμετείχε με δικό της, ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό μπλοκ η Λαϊκή Ενότητα, με παρόντες τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.Παν. Λαφαζάνη και σύσσωμα τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την Πατησίων με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία. Στην οδό Αμερικής αντιμετώπισε τη βία των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήσηδακρυγόνων και χημικών κατά των δημοκρατικά διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας επιχείρησε να προσεγγίσει τα ΜΑΤ και να προχωρήσει, δεχόμενο άγρια επίθεση από τις διμοιρίες των ΜΑΤ με βροχή από δακρυγόνα καιχτυπήματα με τις ασπίδες και τα γκλομπ. Το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας χωρίς να διαλυθεί προχώρησε μέσω της Ομήρου και κατευθύνθηκε στην Πανεπιστημίου.

Ο ελληνικός λαός με δυναμική και μαζική παρουσία στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των ιμπεριαλιστικών πολιτικών τις οποίες εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου, Μπ. Ομπάμπα, είπε ένα ακόμη ηχηρό «ΟΧΙ» στον πόλεμο και στην αντιδημοκρατική συρρίκνωση των δικαιωμάτων σε βάρος των λαών. Λίγες ώρες πριν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, οι φορείς της Αριστεράς, τα κινήματα, οι συλλογικότητες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι βροντοφώναξαν υπέρ της Ειρήνης και των κοινωνικών δικαιωμάτων λέγοντας «Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» και «Έξω οι ΗΠΑ».