Έγιναν το διήμερο 17 και 18 Φλεβάρη οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Η παράταξη «Ενωτικό Μέτωπο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αλεξάνδρα», που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τρεις (3) έδρες, για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1985 όπου είχε μόλις μία (1) έδρα! Σημαντική άνοδο κατέγραψε και η παράταξη που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, αυξάνοντας τις έδρες της από δύο σε τρεις.

Αντίθετα, οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που κατέβηκαν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο (ο «γάμος» τους μάλιστα επισημοποιήθηκε στις 14 Φλεβάρη, την ημέρα του …Αγίου Βαλεντίνου) έχασαν σχεδόν το μισό της δύναμής τους, πέφτοντας στις πέντε (5) έδρες από τις εννέα (9) που κατείχαν αθροιστικά στο προηγούμενο ΔΣ.

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην περίοδο των Απόκρεω φαίνεται ότι οι μάσκες έπεσαν ήδη.

Οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης παραμερίζουν τις «διαφορές» που δήθεν τους χώριζαν τόσα χρόνια και αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Της σκληρής μνημονιακής λιτότητας που πλήττει βάναυσα τον ελληνικό λαό, ενώ χαϊδεύει τους τραπεζίτες, τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους-καναλάρχες, το μεγάλο κεφάλαιο. Που οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση, στην αποδυνάμωση και εν τέλει στην διάλυση. Που ρίχνει τους εργαζόμενους της Υγείας στην όλο και αυξανόμενη οικονομική ανέχεια και εργασιακή ανασφάλεια, και τους ασθενείς στην «αγκαλιά» των μεγάλων ιδιωτικών κέντρων.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα τους γύρισαν την πλάτη και έδωσαν, για πρώτη φορά, την δυνατότητα στις παρατάξεις της Αριστεράς να μετατρέψουν την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική τους οργάνωση, από «σωματείο-σφραγίδα» που ήταν μέχρι σήμερα, σε όργανο υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. Σε όργανο πάλης, αντίστασης και διεκδικήσεων.

Σε μοχλό πίεσης για την διάσωση και βελτίωση των δημόσιων δομών. Για δωρεάν, πλήρεις και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από το εργασιακό τους καθεστώς, τη θρησκευτική τους επιλογή ή την καταγωγή τους.

Ετικέτες