Εκδήλωση της Αριστερής Ενότητας(ΑΡ.ΕΝ) και του ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ (ΕΑΑΚ) στους Μηχανολόγους Μηχανικούς στην Πάτρα την Πέμπτη 11/5

Στο πλαίσιο της κοινής συμπόρευσης των σχημάτων της ΑΡ.ΕΝ και των ΕΑΑΚ στους μηχανολόγους μηχανικούς και του κοινού κατεβάσματος στις εκλογές( Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία) συνδιοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «μετά το πανεπιστήμιο τι;». Στην συζήτηση συμμετείχαν δύο νέοι μηχανικοί , η Βερβέρα Στάθια απόφοιτος του Τμήματος και μέλος του Δ.Σ του ΠΣΔΜΗ καθώς και ο Σταυρακάκης Χρήστος , αρχιτέκτονας μηχανικός με μεταπτυχιακό στην χωροταξία/πολεοδομία.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συνολικά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους εργαζομένους και φοιτητές καθώς και ενόψει των νέων μέτρων που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης μας, συζητήθηκαν οι αναλύσεις και τα συμπεράσματα απ΄ την κατάσταση στην αγορά εργασίας και τις αλλαγές που έρχονται στο πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο των μνημονίων και των νέων μέτρων καθώς και της επίθεσης στα επαγγελματικά δικαιώματα του μηχανικού (νομοσχέδιο Σπίρτζη) οργανώθηκε η εκδήλωση με στόχο να γίνει μια ενημέρωση για την εργασιακή προοπτική του μηχανικού καθώς και της πολιτικής πρότασης που οφείλει να έχει η αριστερά.

Οι δύο ομιλητές έβαλαν στην συζήτηση τόσο την γενική κατάσταση και την μνημονιακή πραγματικότητα που έχει καταπατήσει τα εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και την προσωπική τους εμπειρία από την εργασία τους. Η συζήτηση ήταν πλούσια με μεγάλη συμμετοχή από όλες τις πολυτεχνικές σχολές βάζοντας ουσιαστική αναγκαιότητα να υπάρξει απάντηση και αλλαγή της κατάστασης μέσα στους ίδιους τους φοιτητικούς μας συλλόγους καθώς και στην κοινωνία συνολικά.

Κοινή τοποθέτηση από όλους ήταν ότι απέναντι στα μνημόνια και στις αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και στην μετανάστευση της νεολαίας και του ατομικού δρόμου είναι η συλλογική πάλη στο σήμερα που θα μπορεί να ενώνει τους επιμέρους αγώνες σε μία κατεύθυνση συνολικής αλλαγής. Τόσο η αριστερά αλλά και τα υπόλοιπα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας οφείλουν σε αυτήν την πραγματικότητα να χτίσουν πραγματικές αντιστάσεις, ξεκινώντας απ’ την επόμενη μέρα.

Ετικέτες