Οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και οι υποψήφιοι – υποψήφιες τους θέλουν να ευχαριστήσουν και τους 243 εργαζόμενους και εργαζόμενες, που στήριξαν και ψήφισαν τον συνδυασμό μας, δίνοντας του ένα συνολικό ποσοστό (σε μόνιμους και ΙΔΑΧ μαζί) 3,95%.

Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές συνεχίστηκε η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, που μάλιστα επεκτάθηκε και εκεί που στηθήκαν κάλπες, καθώς ζητούσαν από τους συναδέλφους, το ψηφοδέλτιο και ο κλειστός φάκελος να τοποθετείται σε άλλον φάκελο με το ονοματεπώνυμο του καθενός! Αυτό καταφανέστατα παραβιάζει την μυστικότητα της ψήφου και πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε να καταργηθεί η αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προετοιμάζει ένα νέο γύρο αναμέτρησης με το λαό επιχειρώντας να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, μεταξύ αυτών την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Η παράταξη μας θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης και όλων των αντεργατικών μέτρων στην κατεύθυνση της ανατροπής των μνημονίων και όλων των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.

Οι εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τελείωσαν, αλλά όχι και τα προβλήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε και να ακολουθούμε τον δρόμο του οργανωμένου ταξικού αγώνα, της ενότητας, της συλλογικής δράσης και των ριζοσπαστικών θέσεων. Κόντρα στις λογικές της συνδιοίκησης και των  πελατειακών σχέσεων που ακολουθούν οι περισσότερες παρατάξεις.

Μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Συνεχίζουμε τους αγώνες!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη με τη διάταξη του άρθρου 36 του Ν. 4489/17 που ψήφισαν στη Βουλή, προσπαθούν να  εφαρμόσουν την ανταπεργία,  αφού προβλέπει τιμωρητικά μέτρα για όσους συμμετέχουν στην απεργία- αποχή της ΑΔΕΔΥ. Με αυτό τον τρόπο παρεμβαίνουν στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, καταστρατηγούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ιδιαίτερα το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων και για πρώτη φορά θεσμοθετούνται ποινές και διακρίσεις σε βάρος απεργών, με τον αποκλεισμό από τις κρίσεις των προϊστάμενων και των διευθυντών που δεν θα αξιολογήσουν τους υφιστάμενους τους.

Και αυτή η αξιολόγηση δεν είναι αντικειμενική και θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για τη συρρίκνωση του δημοσίου, τη δημιουργία του μικρού και επιτελικού κράτους, την παράδοση υπηρεσιών στους ιδιώτες, την κατάργηση δομών καθώς και για τη δημιουργία μιας δεξαμενής «μέτριων», «ανεπαρκών» και «ακατάλληλων» συναδέλφων των οποίων το μέλλον θα είναι αβέβαιο.

Η κινητοποίηση της  ΑΔΕΔΥ για την αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων  είναι καθ’ όλα νόμιμη και θα παραμείνει νόμιμη, μέχρι κάποιο δικαστήριο τελεσίδικα να αποφασίσει διαφορετικά, αν και εφόσον υπάρξει προσφυγή εναντίον της.

Η διάταξη του άρθρου 36 του Ν.4489/17 είναι προδήλως αντισυνταγματική, έρχεται σε αντίθεση με το  άρθρο 23 του Συντάγματος (Ατομικά και Κοινωνικά δικαιώματα), με τα  άρθρα 19, 22 και 23 του Ν.1264/1982 (Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών), καθώς και με τον Ν.3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας).

Επομένως σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις εργατολόγων και καθηγητών, η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία, δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τη δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων.

Οι εργαζόμενοι, με τη συλλογική και αποφασιστική στάση μας, μπορούμε να χαλάσουμε και αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά την απεργία-αποχή!

Η καθολική συμμετοχή στην απεργία-αποχή θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υποχωρούμε και δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και «τιμωρίες και θα ακυρώσει στην πράξη και αυτή την «αξιολόγηση».

Μπλόκο και ανυπακοή στην «αξιολόγηση» και στον  απεργοσπαστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης

Ετικέτες