Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΛΑΕ Παρισίου, στις 15/11. Ομιλητές ήταν ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής και ο ευρωβουλευτής των PODEMOS Μιγκουέλ Ούρμπαν (Miguel Urban). Θέμα της εκδήλωσης: "Απέναντι στη λιτότητα και στην ΕΕ υπάρχει εναλλακτική".

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ζητήματα στρατηγικής που σχετίζονται με την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας από τις λαϊκές δυνάμεις και την άνοδο μις αριστερής κυβέρνησης. Η εμπειρία της Ελλάδας έχει αποδείξει πως σε τέτοιου είδους συγκυρία η σύγκρουση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και με την ντόπια ολιγαρχία είναι αναπόφευκτη.
 

Τα μέτρα που πρέπει άμεσα να επιβληθούν σε τέτοιες συνθήκες από μια αριστερή κυβέρνηση είναι: έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων, παύση πληρωμών τοκοχρεολυσίων του δημόσιου χρέους, έκδοση εθνικού νομίσματος, κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών μονάδων παραγωγής. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από γενναία αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Προϋπόθεση φυσικά όλων αυτών είναι η ανάπτυξη ενός μεγάλου μαζικού κινήματος.
Ανάλογα με τη χώρα, όλα αυτά μπορούν να εξειδικευθούν. Σε κάθε περίπτωση η δυναμική έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης είναι μοχλός που βοηθάει την επιτυχία προοδευτικών εγχειρημάτων αντιλιτότητας στις επί μέρους χώρες.
 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα της μαχόμενης γαλλικής αριστεράς.

Η εκδήλωση έγινε κάτω από την αιγίδα της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.