Στην έγκριση της εκλογικής της διακήρυξης και στην εκλογή επικεφαλής, µέσα από µια µαζική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/2, προχώρησε η αριστερή δηµοτική κίνηση «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη».

Σε µια πλούσια συζήτηση, όπου αναδείχθηκαν µια σειρά ζητηµάτων και προγραµµατικών αιχµών, τα µέλη της κίνησης κατέληξαν στο κείµενο της διακήρυξης, που µαζί µε τις όποιες τελικές αλλαγές θα παρουσιαστεί δηµόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 13/3:

«Συνεχίζουµε να επιµένουµε στην ανάγκη ενότητας των ριζοσπαστικών Αριστερών δυνάµεων και συλλογικοτήτων, των ανένταχτων αγωνιστών/στριών, µε έµφαση στις δηµοκρατικές συλλογικές διεργασίες οργάνωσης διαλόγου και κοινής κινηµατικής και πολιτικής δράσης.

Ενάντια σε κάθε µορφής ανάθεση. Έχουµε αποδείξει ότι στόχο µας δεν αποτελεί η διεκδίκηση θώκων και εξουσίας, αλλά ο αγώνας και η διεκδίκηση µε συλλογικές θέσεις και προτάσεις για την επίτευξη κατακτήσεων, που θα καλυτερεύσουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στα συµφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Με ισχυρή πεποίθηση ότι το µέλλον και η καθηµερινότητά µας αλλάζουν µε συλλογική δράση, µε αυτοοργάνωση, µε συµµετοχή και µε αλληλεγγύη(…)».

Στην ίδια συνέλευση, αποφασίστηκε οµόφωνα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τη µάχη στις 26 Μάη, ο Χρίστος Τουλιάτος, βιβλιοϋπάλληλος, ενεργός στα τοπικά κινήµατα και αγωνιστής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πρόκειται για µια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, ενός νέου ανθρώπου που προέρχεται από το κίνηµα, αντιπροσωπευτική ενός δηµοτικού σχήµατος που λειτουργεί συλλογικά,  δηµοκρατικά και «από τα κάτω», µε αριστερό-ριζοσπαστικό λόγο και διεκδικητικό πολιτικό πλαίσιο που συνδέει τα τοπικά ζητήµατα, τους καθηµερινούς αγώνες και τις ανάγκες των κατοίκων µε τις κεντρικές ρήξεις που απαιτούνται. Επίσης, αποφασίστηκε και το κεντρικό προεκλογικό σύνθηµα της παράταξης: «Ενωτικά και Ριζοσπαστικά, Να κερδίσουµε ξανά την πόλη µας!».

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι παρεµβάσεις της κίνησης για µια σειρά θέµατα (επιπτώσεις από τα έργα του Μετρό, κτήµα Ζωγράφου κ.ά.), µε ανακοινώσεις και εξωστρεφείς δράσεις ενηµέρωσης, ενώ το νέο δηµοτικό σχήµα καλεί και συµµετέχει στις κινητοποιήσεις την 8 Μάρτη-Παγκόσµια Μέρα Γυναίκας, µαζί µε άλλες φεµινιστικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και σωµατεία.

Τέλος, στις 15/3, στις 8µµ (αίθουσα συλλόγου Ιλισός) η «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη» διοργανώνει γλέντι οικονοµικής ενίσχυσης, µε φαγητό, ζωντανή µουσική και λαχειοφόρο. Σας περιµένουµε!

*Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες