Η εκλογική περιφέρεια Β’ Πειραιά περιλαμβάνει τους καλλικρατικούς Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας και αντιπροσωπεύει πάνω από 270.000 δημότες.

Εμείς, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, βιώνουμε τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών με τις οποίες οι κυβερνήσεις κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία. Θύματα αυτού του πολέμου οι πάνω από 1.500.000 άνεργοι, κόσμος που δεν μπορεί πια να ονειρεύεται και να προγραμματίζει το μέλλον του, δεν μπορεί πια να καλύψει βασικές, στοιχειώδεις ανάγκες του.

Οι δήμοι μας εδώ και πολλά χρόνια είναι στα χέρια διοικήσεων που προέρχονται ανοιχτά από τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους, ξηλώνουν μία μία όλες τις κοινωνικές δομές, με δημότες που βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις στηρίξουν, με εργαζομένους που αγωνίζονται να πληρωθούν τους μισθούς τους και με εκατοντάδες άλλους απλήρωτους. 

Εμείς διαλέγουμε το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής του εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Στις μέρες του μνημονιακού «Καλλικράτη», που με ασφυκτικό τρόπο μετατρέπει τους δήμους σε μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης και που τους απογυμνώνει από οποιαδήποτε κοινωνική δομή, που τους βάζει να ξεζουμίζουν φορολογικά τα λαϊκά στρώματα, διαλέγουμε το ρόλο όχι των διαχειριστών αυτής της μιζέριας, αλλά αυτών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός κινήματος μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο που θα διεκδικήσει μαζί με το λαό, σε συνεργασία με φορείς, κινήματα, και συλλογικότητες.

«Άλλος Δρόμος» 
Το δικό μας Κερατσίνι - Η δική μας Δραπετσώνα 

Στόχος μας να ξαναγίνει ο δήμος, δήμος του Αγώνα, της Αντίστασης και της Ανατροπής. Διαλέγουμε τον μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της Αντίστασης.

Επικεφαλής ο Χρήστος Βρεττάκος, δάσκαλος, με πολιτική δράση από το 1978 στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ και που από το 1989 συνεχίζει ως ανένταχτος αριστερός. Είναι εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά και εκπροσωπεί το σύλλογο στην Επιτροπή Παιδείας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το 2012, μαζί με άλλους συναγωνιστές που τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλέξει να ασχολούνται με την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης και τις προσπάθειες για την επίλυσή τους μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, δημιούργησαν τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος».

Από τη μάχη αυτή δεν λείπουν και οι δυνάμεις του Κόκκινου Δικτύου, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο τον Στέφανο Καπέλλα.

«Πάμε Αλλιώς»
Ενωτικά για την ανατροπή στον Κορυδαλλό

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» συμμετέχει για τρίτη φορά στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής την Καίτη Κυλάκου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Το 2006 κατέγραψε ποσοστό 4,57%, ενώ το 2010 ανέβασε το ποσοστό στο 5,93% εκλέγοντας δύο δημοτικούς συμβούλους.
Στα 8 χρόνια ζωής ανέδειξε τα προβλήματα της περιοχής και συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις. Παρόλο που στον καιρό της «ευδαιμονίας» δέχτηκε αφόρητες πιέσεις για συνεργασίες από τους τοπικούς άρχοντες, τα μέλη της κίνησης επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης, αναδεικνύοντας «δύσκολα» θέματα, όπως η αλληλεγγύη και η στήριξη στους κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού.

Στις εκλογές του 2012, το 37,8% του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό δημιούργησε νέα δεδομένα και για τη δημοτική κίνηση. Στο πλευρό μας συμπαρατάσσονται πλέον ο Αποστόλης Συρίγος (υποψ. δήμαρχος 2002 & 2006 με το ΚΚΕ) και η δημοτική κίνηση «16χρονη Πόλη», που το 2010 είχε καταγράψει ποσοστό 8,31% και αποτελείται από αποχωρήσαντες από το ΠΑΣΟΚ πριν από το 2010.

Από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα και οι ελπίδες ο Δήμος Κορυδαλλού να επιστρέψει στην Αριστερά ύστερα από 20 χρόνια είναι μεγάλες. 
Και από αυτήν τη μάχη δεν λείπουν και οι δυνάμεις του Κόκκινου Δικτύου, που πέρα από την καθημερινή στήριξη του προεκλογικού αγώνα συμμετέχουν και στο ψηφοδέλτιο της κίνησης με πέντε υποψηφιότητες, αυτές των Εύης Βαγιανού, Γιάννη Βαρδουνιώτη, Γιάννη Αλεξάκη, Σταύρου Βαλσαμή και Στράτου Καπετάνιου.

«Κόντρα στο Ρεύμα» 
Νίκαια - Ρέντης: Αλληλεγγύη και συμμετοχή για ανατροπή και ελπίδα

Η κίνηση πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα» είναι ένα σχήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που δημιουργήθηκε το 2009. Από τις προηγούμενες δημοτικές που έδωσε για πρώτη φορά την εκλογική μάχη μέχρι σήμερα, έχει δώσει πάρα πολλούς αγώνες και ήταν μαζί με το λαό της Νίκαιας και του Ρέντη σε κάθε κινητοποίηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων στο δήμο, για τους ελεύθερους χώρους, ήταν δίπλα στην απεργία των δασκάλων, ήταν δίπλα στον αγώνα των γιατρών μαζί με τους πολίτες για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. 

Σε μια περιοχή όπου η φασιστική απειλή είναι έντονη, στάθηκε απέναντι στους νεοναζί τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στο δρόμο, με συνεχείς ενωτικές παρεμβάσεις και συμμετοχή σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.

Οι δυνάμεις του Κόκκινου Δικτύου συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο τον Χρήστο Σταυρακάκη.

«Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.» στη Σαλαμίνα

Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. είναι παιδί της μνημονιακής εποχής, γέννημα-θρέμμα των κοινωνικών αγώνων, των κινημάτων, των λαϊκών συνελεύσεων και των πλατειών.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας οι δράσεις της ξεκινούν από θεσμικές παρεμβάσεις σε δήμο, δημοτικά και τοπικά συμβούλια, από εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις, προβολές, μέχρι ανοιχτές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις γειτονιάς, διαδηλώσεις, μέχρι την αμφισβήτηση της αστικής νομιμότητας με καταλήψεις χώρων.

Πολιτικά η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. συσπειρώνει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, ριζοσπάστες οικολόγους, ανένταχτους αριστερούς, αποχωρήσαντες από την εργατική βάση του ΠΑΣΟΚ, περιβαλλοντιστές, μέχρι και αντιεξουσιαστές.

Λειτουργεί με συνελεύσεις όπου και παίρνονται όλες οι αποφάσεις και με συντονιστικό όργανο εκλεγμένο και ανακλητό. Οι υποψήφιοι του Κόκκινου Δικτύου που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι: Σωτήρης Καρνέσης, Φραγκούλης Τριανταφυλλάκης, Νίκος Κορνελάκης, Χρήστος Κορνελάκης, Κώστας Παπανικολάου, Ηλίας Φρέρης.