Με την κατάθεση της μήνυσης της Σόφης Παπαδόγιαννη, μέλους ΠΓ της ΛΑ.Ε., έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:

ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΕΛΟΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

«Κατέθεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό μου από βλήμα δακρυγόνου στο κεφάλι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στο Σύνταγμα.

Υπεύθυνοι για τον τραυματισμό μου, ο οποίος θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίος για τη ζωή μου, δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ, που με απερίγραπτη βιαιότητα επιτέθηκαν στο μπλοκ της ΛΑΕ και σε άλλους διαδηλωτές, με τυφλά δολοφονικά χτυπήματα, ρίχνοντας δακρυγόνα στα κεφάλια.

Υπεύθυνη είναι και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έδωσαν την εντολή να διαλυθεί πάση θυσία η συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πρακτικών ακραίας καταστολής και βίας, που ασκήθηκαν εις βάρος μιας ειρηνικής διαδήλωσης.

Από την άποψη αυτή, η μήνυση που κατέθεσα είναι και πράξη αντίδρασης στην κυβερνητική επιλογή να εκκενωθεί το Σύνταγμα βιαίως  για να μην σταλεί από την Πλατεία – σύμβολο του αντιμνημονιακού αγώνα και εξαπλωθεί το μήνυμα αντίστασης κατά των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων, αλλά και για να επιδείξει η κυβέρνηση στους δανειστές την πυγμή και την αποφασιστικότητα της να περάσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, ακόμη και αν χρειαστεί να σπάει τα κεφάλια όσων αντιστέκονται.

Ένα όμως είναι βέβαιο, τα ΜΑΤ, τα χημικά, η τρομοκρατία δεν μπορούν να διασώσουν την κυβέρνηση των μνημονίων, όπως δεν διέσωσαν και τις προηγούμενες.

Σε πείσμα όσων υποστηρίζουν, ότι ο ελληνικός λαός αποδέχεται πλέον παθητικά τα μνημόνια, σύντομα οι δρόμοι και οι πλατείες όλης της χώρας θα πλημμυρίσουν από την οργή και την αποφασιστικότητα του λαού και της νεολαίας  να ανατρέψουν τα μνημόνια και όσους τα υπηρετούν».

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ, ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Έχει καταλυθεί κάθε έννοια και κάθε ίχνος δημοκρατίας και κυριαρχίας σε αυτή τη χώρα. Υπήρχε μια καταρρακωμένη Βουλή, τώρα με τα Προεδρικά Διατάγματα να κόβουν μισθούς και συντάξεις και να βάζουν φόρους, η Βουλή γίνεται απολύτως διακοσμητική και πετιέται στο κάλαθο των αχρήστων.

Απατούνται αν πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι μπορούν με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΛΑ.Ε. και διαδηλωτών να διασώσουν και να εφαρμόσουν το μνημόνιο. Τα μνημόνια θα σαρωθούν από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Την Κυριακή το βράδυ αγωνιστικό ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος για μια μεγάλη ολονυκτία αλά Γαλλικά, μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων πηγαίνει χεράκι χεράκι και ροπαλάκι ροπαλάκι με την ακύρωση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Όποιος ανάλγητα κόβει συντάξεις και μισθούς, ξεκληρίζει αγρότες και πετάει στο δρόμο χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, το ίδιο ανάλγητα θα αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. \Η μήνυση αυτή κατατίθεται γιατί πρέπει να σταματήσει άμεσα το άγος της ρίψης επικίνδυνων δακρυγόνων και ασφυξιογόνων στις διαδηλώσεις . Δεν μας φοβίζουν. Θα είμαστε όλοι την Κυριακή στο Σύνταγμα στις παγκόσμιες εκδηλώσεις “Αρκετά” “Global Debout” και σε όλους τους αγώνες της επόμενης περιόδου για την κατάργηση των μνημονίων με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα».