Μετά τη δυναμική πορεία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων στην Αθήνα, την περασμένη Πέμπτη, το Σάββατο 16/1 (12.00-Ομόνοια), οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεκάδες ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε νέο συλλαλητήριο ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης.

Με ανακοινώσεις, η ΟΕΝΓΕ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΠΕΝΕΝ, Τεχνικοί Φορείς, η ΟΙΥΕ κ.α. συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, ενώ  μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, δίνουν νέο ραντεβού την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11.30, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Έτσι, σήμερα Παρασκευή 15/01 και τη Δευτέρα 18/01, οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού των ναυτικών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, και από την ολομέλεια προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 14/1, στα γραφεία του ΔΣΑ.

Σε απεργία – αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, κατ' αρχάς από 18-22 Γενάρη, με δυνατότητα συνέχισης της αποχής, αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού το ΤΕΕ και η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. 

Αγρότες

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισε και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι και παραγωγοί λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που αφορούν τον κλάδο τους (αύξηση φορολογίας και αύξηση εισφορών από το 7% στο 20%). Όσοι αγρότες συσπειρώνονται στην Επιτροπή, αποφάσισαν δυναμικές δράσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28/1 (οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica στη Θεσσαλονίκη) και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Ήδη εκατοντάδες παραταγμένα τρακτέρ εμφανίστηκαν σήμερα (15/1) στον Προμαχώνα Σερρών και στην εθνική οδό Άργους – Ναυπλίου. Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, όπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, όπως και τα σημεία που θα «βγουν» τα τρακτέρ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με την εργατική-λαϊκή αντίδραση, 4 μόλις μήνες μετά τη νίκη της 20ης Σεπτέμβρη. Με μαχητικές, ενωτικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών, των συνταξιούχων, των επιστημόνων και των «μπλοκάκηδων» που χτυπιούνται από το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Κατρούγκαλου, με ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αγώνα, μπορούμε να τους σταματήσουμε! 

Ετικέτες