Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργαζόμενοι και Γιατροί ζούμε στο Ασκληπιείο Βούλας κυριολεκτικά την «ισορροπία του τρόμου». Το Νοσοκομείο έχει «στεγνώσει» από υλικά, με αποτέλεσμα τη μια μέρα να ψάχνουμε για γάζες και σύριγγες, την άλλη να μην μπορούμε να κάνουμε γενικές αίματος, την τρίτη να αγωνιούμε για το στοκ σε ακτινολογικά φιλμ και πάει λέγοντας. Μια εικόνα καθημερινής αγωνίας για την δυνατότητά μας να λειτουργήσουμε το Νοσοκομείο σε συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς μας. Και όλα αυτά, επειδή το Υπουργείο Υγείας κωφεύει στην ανάγκη εκταμίευσης ενός ποσού της τάξης των €300χιλ., αφού τόσα χρειάζονται για να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Ντροπή!!!

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, ο Διοικητής του Ασκληπιείου, μαζί με τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και την Πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, ασχολούνται με την κακοποίηση των Συναδέλφων μας. Ή, μάλλον, για να το πούμε πιο σωστά, όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να υπογράφει δηλώσεις μετανοίας στα αφεντικά της ΕΕ και να ζητάει, με την σειρά της, σκυμμένα κεφάλια στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Κι όταν οι συνάδελφοί μας αρνούνται να υποκύψουν στις πιέσεις, αντιμετωπίζουν τις «κυρώσεις».

Έτσι, εχθές, Τρίτη 20/12/2016, η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ έστειλε εντολή απόσπασης του Διοικητικού Διευθυντή του Νοσοκομείου μας, από το Ασκληπιείο Βούλας στο.....    Νοσοκομείο της Αγ. Βαρβάρας! (για όποιον δεν το κατάλαβε, από την Βούλα της Ανατ. Αττικής στο Χαϊδάρι της Δυτ. Αττικής...), επικαλούμενη «υπηρεσιακές ανάγκες».

Θλιβεροί Κυβερνητικοί υπάλληλοι, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας! Ο Συνάδελφός μας αρνήθηκε να σας εξυπηρετήσει και να κάνει το ΡΟΥΣΦΕΤΙ που του ζητήσατε, στα πλαίσια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ και γι’ αυτό τον εκδικείστε!!!

Του ζητήσατε να εισηγηθεί θετικά, για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού, για την νοσηλεύτρια που εργάζεται αποσπασμένη ως ιδιαιτέρα της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ (στο Ασκληπιείο έχουμε πλεονάζον Νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε οι Νοσηλεύτριες να αποσπώνται και στα γραφεία...). Αυτός αρνήθηκε. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις του Διοικητή του Ασκληπιείου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, και δέχτηκε την εισήγηση του Συναδέλφου. Και η κα Ιορδανίδου θύμωσε... Κι έτσι, ανακάλυψε «υπηρεσιακές ανάγκες»...

Εξάλλου, απειλούνται και άλλοι Συνάδελφοί μας με αποσπάσεις, στο Γ.Ν. Νίκαιας, στο Μεταξά, εφόσον δεν υπακούουν στας διαταγάς ανθρώπων που γνωρίζουν για την άσκηση διοικητικών καθηκόντων όσα κι εμείς από... αεροναυπηγική.

Καταγγέλουμε την συστηματική προσπάθεια δημιουργίας του νέου μηχανισμού, από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη φορά, «εξυπηρετήσεων» και τρομοκρατίας, που πάνε να στήσουν στο Ασκληπιείο Βούλας. Μέσα σε μία νύχτα θέσεις μεταφέρονται από τη Νοσηλευτική στη Διοικητική Υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, ενώ οι Συνάδελφοί μας υφίστανται καθημερινές απειλές, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά. Αλλού ταξίματα κι αλλού εκβιασμοί... Κι ένα καφκικό κλίμα, που απειλεί καθημερινά την έτσι κι αλλιώς τραυματισμένη ψυχική ισορροπία Υγειονομικών και Γιατρών, που καλούνται, επί μακρόν, να προσφέρουν στον άρρωστο τον καλύτερό τους εαυτό, στις χειρότερες συνθήκες.

  • Απαιτούμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η εντολή απόσπασης του Συναδέλφου μας.

  • Απαιτούμε να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο μας με το απαιτούμενο κονδύλι, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια και χωρίς ελλείψεις υγειονομικού υλικού.

Τα δικαιώματα των Συναδέλφων μας, τα δικαιώματα των Ασθενών μας, ΔΕΝ χωράνε σε δηλώσεις μετανοίας. Τα «δεν θα το ξανακάνω» τα υπογράφετε εσείς, στας Ευρώπας.

Εμείς, πάλι, ΟΧΙ.

Βούλα, 21/12/2016.

Το Δ.Σ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εκδικητική μετακίνηση του διοικητικού διευθυντή του Ασκληπιείου Βούλας στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για μια αυταρχική και προκλητική δίωξη που θυμίζει «μαύρες εποχές» και εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στήσουν στο Ασκληπιείο Βούλας και στο Δημόσιο ευρύτερα ένα νέο καθεστώς τρομοκρατίας και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου μαζί με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και με την πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρουν θέσεις από τη Νοσηλευτική στη Διοικητική Υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, ενώ την ίδια ώρα  άλλοι εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά απειλές και αντιμετωπίζουν απαξιωτική συμπεριφορά.

Αποκορύφωμα αυτής της αυταρχικής και αλαζονικής στάσης αποτελεί η εντολή απόσπασης του διοικητικού διευθυντή που έστειλε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016,  η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, από το Ασκληπιείο Βούλας στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας για δήθεν «υπηρεσιακές ανάγκες».

Η αλήθεια είναι, όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», ότι ο συνάδελφός «δεν συνεμμορφώθη προς τας υποδείξεις» καθώς αρνήθηκε να προωθήσει το ρουσφέτι που του ζητήθηκε στα πλαίσια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ!

Συγκεκριμένα του ζητήθηκε να εισηγηθεί θετικά, για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού, για τη νοσηλεύτρια που εργάζεται αποσπασμένη ως ιδιαιτέρα της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, κάτι που αρνήθηκε. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις του Διοικητή του Ασκληπιείου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και αποδέχθηκε την εισήγηση του συναδέλφου. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η εκδικητική διάθεση είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τις δήθεν «υπηρεσιακές ανάγκες» της απόσπασης!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου του Ασκληπιείου Βούλας και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία που Υπουργείου Υγείας την άμεση ανάκληση της εντολής απόσπασης του συναδέλφου.

Απαιτεί μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία να σταματήσει επιτέλους ο αυταρχικός κατήφορος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ το Ασκληπιείο Βούλας και όλα τα Νοσοκομεία  με την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ετικέτες