Συνέντευξη του Χ. Σταυρακάκη (μέλος της Ο.Μ. νέων ΣΥΡΙΖΑ Αρχ/κής ΕΜΠ και της οργάνωσης ΚΟΚΚΙΝΟ) στην «Αυγή» για τη συνδιάσκεψη των νέων ΣΥΡΙΖΑ

1. Σε ποια θέματα που απασχολούν τη νεολαία πρέπει να δώσουν έμφαση οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα;

Το πρώτο καθήκον για τη νέα μας οργάνωση, δεδομένου ότι ο μεγάλος «βραχνάς» της νεολαίας είναι η ανεργία και η επισφάλεια, θα είναι να μπορέσει όχι απλά να δώσει φωνή ή έκφραση σε αυτά τα κομμάτια, αλλά να μπορέσει να τα οργανώσει τόσο πολιτικά όσο και συνδικαλιστικά. Να καταφέρουμε να φτιάξουμε σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς όπου βρίσκεται η νεολαία (στους χώρους όπου βιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η εκμετάλλευση και η καταπίεση) και να καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση της νεολαίας (εργαζόμενης και μη) με την εργατική τάξη και το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Να καταφέρουμε να οργανώσουμε τους/ις άνεργους/ες, διεκδικώντας μέτρα όπως δωρεάν μεταφορές στα ΜΜΜ, μεγαλύτερα επιδόματα ανεργίας. Το δεύτερο, ζωτικής σημασίας, καθήκον είναι η οργάνωση της αντιφασιστικής πάλης. Να είμαστε αυτοί και αυτές που θα παίξουμε έναν πρωτόπορο ρόλο στη δημιουργία μαζικών ενωτικών αντιφασιστικών πρωτοβουλιών σε κάθε χώρο, βάζοντας απέναντί μας τους φασίστες αλλά και την καπιταλιστική εκμετάλλευση που γεννά τον φασισμό, ιεραρχώντας ψηλά την οργάνωση της συλλογικής αυτοάμυνας του κινήματος απέναντι στις φασιστικές και παρακρατικές επιθέσεις.

2.Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει η οργάνωση ώστε να ενισχυθεί οργανωτικά;

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Η οργανωτική ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πραγματική κοινωνική και πολιτική μας παρέμβαση. Θα κριθούμε από το κατά πόσο θα καταφέρουμε να οργανώσουμε τους αγώνες της νεολαίας εκεί όπου αυτή ζει, δουλεύει, σπουδάζει, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελούν την ίδια στιγμή κομμάτι ενός πλατιού αγωνιστικού ρεύματος που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και τις πολιτικές λιτότητας.

Ετικέτες