Η κυβερνητική μνημονική πολιτική είναι ΞΕΝΗ στις αρχές και αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξένη ακόμα και στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Ο πρόεδρος και ευρύτερα η ΗΓΕΣΙΑ, παίρνοντας τον δρόμο της υποταγής στις επιλογές του κεφαλαίου και των αγορών, ακύρωσαν το λόγο για τον οποίο συγκροτήθηκε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, το 2004!

Η  κυβερνητική μνημονική  πολιτική είναι ΞΕΝΗ στις αρχές και αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξένη ακόμα και στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Ο πρόεδρος και ευρύτερα η ΗΓΕΣΙΑ, παίρνοντας τον δρόμο της υποταγής στις επιλογές του κεφαλαίου και των αγορών,  ακύρωσαν  το λόγο για τον οποίο συγκροτήθηκε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, το 2004!

  Απέδειξαν ότι περιφρονούν  τον αγώνα όλων όσων συγκρότησαν  το ΣΥΡΙΖΑ, τις αρχές και   τις ιδρυτικές διακηρύξεις του, όλους όσους τον εμπιστεύτηκαν. Δεν σεβάστηκαν ούτε τις δικές τους διακηρύξεις- υποσχέσεις-δεσμεύσεις …Αντίθετα δέσμευσαν  τη χώρα να συνεχίσει τη μνημονική πολιτική!

   Περιφρόνησαν με προκλητικό τρόπο τις συλλογικές αποφάσεις, τη ψυχή μας, τους αγώνες και τις ζωές ανθρώπων, που έδωσαν τα πάντα, χρόνια τώρα, για να υπάρξουν κατακτήσεις και δικαιώματα που σήμερα ισοπεδώνονται, για τη διάσωση της  δημόσιας  περιουσίας που βγαίνει οριστικά στο σφυρί,  για τη διατήρηση  του δημόσιου, αλληλέγγυου, αναδιανεμητικού κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος… Ευτυχώς οι σύντροφοι μας, της Αριστερής πλατφόρμας, τα υπερασπίστηκαν στη βουλή με τη ψήφο τους …

   Χωρίς όμως  τις ιδρυτικές μας αρχές,  δεν θα είχε συγκροτηθεί από ανέντακτους αριστερούς και συνιστώσες ο ενιαίος ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για τον οποίο δούλεψαν σύντροφοι από άκρη σ’άκρη, που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες….

   Συμμετείχα στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004 έως το 2009 και νοιώθω βαθειά θλίψη για την απαξίωση  της μακρόχρονης κοινής προσπάθειας των συνιστωσών και των χιλιάδων ανέντακτων που πίστεψαν στο στόχο της συγκρότησης της  ριζοσπαστικής αριστεράς. Τόσο καιρό νοιώθω ότι η ψυχή μου βρίσκεται σε ξένο σώμα.

Το είχαμε πει πολλές φορές:  Μέσα στην Ευρωζώνη δεν μπορούν να υπάρξουν ριζοσπαστικές αλλαγές. Σε αυτή την ευρωζώνη δεν έχουν θέση οι ιδέες της αριστεράς. Το «θα παλέψουμε να την αλλάξουμε» αφού πρώτα υποστούμε όλα τα δεινά,  είναι η ίδια θέση που είχαν και έχουν τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κόμματα των Σημίτηδων, των Γιωργάκηδων και του νέου «συμμάχου» Ολαν, που πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Τσίπρας αποκαλούσε Ολανδρέου, δίνοντας σήμερα συγχωροχάρτι σε όλες τις πολιτικές που εφάρμοσαν και επαναλαμβάνοντας τις με το χειρότερο τρόπο.

Σε αυτό το δρόμο δεν μπορώ να ακολουθήσω.  Για άλλη μια φορά είναι  ανάγκη να απορρίψουμε πολιτικές υποτέλειας, δουλοπρέπειας, βαρβαρότητας … Να βρεθούμε απέναντι στο μπλοκ της  μνημονικής, υπό διεθνή κηδεμονία, ενότητας και στους υποστηριχτές της, φανερούς ή  «ουδέτερους»…

 Σε αυτές τις δύσκολες και απάνθρωπες συνθήκες που διαμορφώνουν οι σκληρές καπιταλιστικές πολιτικές με ολοένα και πιο σκληρή λιτότητα, μιζέρια και ανεργία, με πολέμους που δημιουργούν αθώα θύματα,  κύματα προσφύγων και παιδιά χωρίς μέλλον,  αναδεικνύεται πόσο επίκαιρος είναι ο στόχος για ριζική αλλαγή των οικονομικών-κοινωνικών δεδομένων,  για σοσιαλισμό!

Ας γυρίσουμε την πλάτη σε αυτές τις πολιτικές  ζωντανεύοντας την ελπίδα!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ: Να πούμε άλλη μια φορά  όχι στο μονόδρομο  που αντιπαλέψαμε όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχει άλλος δρόμος και είναι ο δρόμος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, του αγώνα  στα πλαίσια ενός  πολιτικού, κοινωνικού,  πατριωτικού, αντικαπιταλιστικού  μετώπου. Ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή, με στόχο το σοσιαλισμό, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, δημοκρατία .

*πρώην μέλος της Γραμματείας(2004-2009) & της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ(2012- σήμερα)

Ετικέτες