Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Για ακόμη μία φορά τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προ.Πο. επιλέγει να απαντήσει στις κινητοποιήσεις εφαρμόζοντας «προληπτικά» υπέρμετρη καταστολή.

Σε Αθήνα και Πάτρα (με χημικά, ξύλο και προσαγωγές), η αστυνομία απέκλεισε σημεία συγκεντρώσεων στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης και δράσης (Τετάρτη 19.1) υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Από νωρίς το μεσημέρι, άρχισε να επιτελεί το “καθήκον” της:

παρενοχλώντας και αποτρέποντας όσους/ες κατευθύνονταν προς τις συγκεντρώσεις,

κλείνοντας σταθμούς του ΜΕΤΡΟ,

δημιουργώντας μία διευρυμένη ζώνη αποκλεισμού στο κέντρο της πόλης,

κινητοποιώντας drones, κάμερες, διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλίτες σε κάθε γωνία.

Τα χτεσινά γεγονότα αποτελούν συνέχεια της γενικής αντιμετώπισης των κοινωνικών κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση. Έχουν όμως μία σημαντική διαφορά: για πρώτη φορά το πρόσχημα της αστυνομικής καταστολής δεν είναι η πανδημία, αλλά από τα πιο επίσημα χείλη στοχοποιείται το ίδιο το περιεχόμενο μιας κινητοποίησης. Έχουμε ήδη την εμπειρία των κινητοποιήσεων για το Πολυτεχνείο, για τις 25 Νοέμβρη, για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αγορά μπορεί να ανοίγει χωρίς μέτρα προστασίας, στο μετρό μπορεί να υπάρχει συνωστισμός για να πάνε οι εργαζόμενοι/ες στη δουλειά τους, αλλά η διαμαρτυρία και η κινητοποίηση θα απαγορεύονται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι κρατικοί μηχανισμοί επιδιώκουν την εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Όχι μόνο αρνούνται να δεχθούν το αίτημα του, για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά εκδικητικά τον κρατούν σε καθεστώς απομόνωσης, ενώ είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας. Εάν συνεχίσουν, θα έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα.

Ο αγώνας της αλληλεγγύης στον Δ. Κουφόντινα είναι αγώνας υπεράσπισης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων μας. Είναι αγώνας ενάντια στη επιχειρούμενη δημιουργία μιας αστυνομοκρατούμενης κοινωνίας.

Δηλώνουμε ότι το επόμενο διάστημα, θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στα κοινωνικά κινήματα για να ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά της απεργίας πείνας:

για τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού και τον τερματισμό των παρεμβάσεων με τη μεθοδευμένη, διακριτική δολοφονική πολιτική απέναντί του.

Για την υπεράσπιση των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των κρατουμένων

Η αστυνομική καταστολή παρα-κράτησε και οδηγείται σε ολοένα και πιο επικίνδυνους δρόμους για το σύνολο της κοινωνίας.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και την προστασία της δημόσιας υγείας απέναντι στα κέρδη και την κρατική καταστολή.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ετικέτες