Η απεργία και τα συνδικάτα είναι υπόθεση των εργαζομένων, όχι του κράτους και της εργοδοσίας!

Συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές από το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα παίρνουμε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από εργατικούς χώρους, καθώς θεωρούμε κρίσιμη κι επείγουσα τη μάχη για να διατηρήσουν τα σωματεία/συνδικάτα αφενός την αυτονομία τους από το κράτος και τους εργοδότες, αφετέρου τη δυνατότητα πραγματικών διεκδικητικών αγώνων για την υπεράσπιση των μελών τους, για τα ταξικά συμφέροντα.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και καλούμε αγωνίστριες κι αγωνιστές να συνυπογράψουν, ενώνοντας δυνάμεις κι ενισχύοντας το αίτημά μας προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, για την άμεση οργάνωση αυτής της σημαντικής μάχης.

---------------

 

Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση ενεργοποίηση των διατάξεων του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη ξεκινώντας -καθόλου τυχαία- από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ': ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Η στοχευμένη αυτή προσπάθεια αποδυνάμωσης των συνδικάτων φέρνει το εργατικό κίνημα αντιμέτωπο με μια πρόκληση πραγματικά υπαρξιακών διαστάσεων.

Κυριολεκτικά είναι η ώρα να αποδειχθεί ότι ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά - ή με όρους που αρέσκεται να χρησιμοποιεί σε μια επίφαση εκσυγχρονισμού η κυβέρνηση Μητσοτάκη - στα ψηφιακά bytes.

Μια συνοπτική παρουσίαση των νομικών θεσμικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εργασίας είναι αναγκαία για να χαράξουμε τη συγκεκριμένη άμεση και αποτελεσματική απάντηση του εργατικού κινήματος.Στην ίδια την ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Εργασίας με ημερομηνία 26/8/2021 αναφέρεται ότι:

με εγκύκλιο δίνονται διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς που διέπει τις απεργίες σε ιδιωτικό δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας

με υπουργική απόφαση ενεργοποιούνται από 1.1.2022 τα Μητρώα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε και ΓΕ.ΜΗ.Ο.Ε).

Αναλυτικότερα:

Με την εγκύκλιο, με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι το δικαίωμα της απεργίας περιορίζεται μέχρι εξαφάνισης, μέσα σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη νομότυπη εκπλήρωση των τεσσάρων υποχρεώσεων (γνωστοποίησης της απεργίας, διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου, διάθεσης Προσωπικού Ασφαλείας και Προσωπικού Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας, προστασίας του δικαιώματος στην εργασία).

Σε μια εποχή απόλυτης ιδεολογικής επικράτησης του νεοφιλελευθερισμού, όπου η θέσπιση διαδικασιών και ελέγχων από το δημόσιο θεωρείται εχθρική για την επιχειρηματικότητα και τους εργοδότες, ενισχύεται ο ασφυκτικός κρατικός έλεγχος στη δράση, αλλά και στην ίδια την ύπαρξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι πρόκειται για αντίφαση, είναι η έκφραση της κυβέρνησης που επιλέγει πλευρά και σε ακραίο βαθμό, χωρίς καμιά ντροπή, επιχειρεί να καταστεί και θεσμικά ανενεργό το πιο σημαντικό όπλο των εργαζομένων, η απεργία.

Στην ίδια την εγκύκλιο αποσαφηνίζεται ότι προ του νόμου Χατζηδάκη υπήρχαν ήδη νομικές περιοριστικές ρυθμίσεις για την απόφαση και τη γνωστοποίηση της απεργίας, τη διαμεσολάβηση και τον καθορισμό του προσωπικού ασφαλείας που ισχυροποιούνται με αποτέλεσμα η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη να καθιστά πολύ δύσκολη, έως αδύνατη την κήρυξη νόμιμης απεργίας.

Συγκεκριμέναθεσπίζεται με το νόμο και επαναλαμβάνονται με πανηγυρικό τόνο στην εγκύκλιο η αυστηροποίηση των υπαρχόντων προϋποθέσεων για νόμιμη κήρυξη απεργίας -χαρακτηριστικά ονομάζονται υποχρεώσεις - και εισάγονται επιπλέον, η υποχρέωση διάθεσης Προσωπικού Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας και το δικαίωμα στην εργασία. Ειδικά το τελευταίο, ψευδώνυμο της απεργοσπασίας, αποτελεί εμπαιγμό και ύβρις απέναντι στους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους και τον κόσμο της εργασίας, δηλαδή το να επικαλείται η κυβέρνηση το δικαίωμα στην εργασία ισχυριζόμενη ότι παραβιάζεται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στη διάρκεια των απεργιών!

Μετά από χρόνια κατασυκοφάντησης των εργατικών αγώνων, δικαστικών κι άλλων διώξεων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου και της εργοδοσίας πιστεύουν ότι μπορούν να σαρώσουν οτιδήποτε έχει και την παραμικρή σχέση με τη συλλογική δράση.

Με απλά λόγια: θεσπίζεται ένα νομικό πλαίσιο ώστε, στην πράξη, κάθε απεργιακή κινητοποίηση να μπορεί πολύ εύκολα να κηρυχθεί παράνομη, με συνέπεια αστική ευθύνη της συνδικαλιστικής οργάνωσης και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της.

Ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε υποχρέωση, ιστορική και ταξική, να αρνηθούμε στην πράξη να εφαρμόσουμε τις νομικές διατάξεις για την κήρυξη απεργίας και να υπερασπίσουμε την ίδια την ύπαρξη των σωματείων.

Με την υπουργική απόφαση, φαινομενικά ρυθμίζονται κάποια τεχνικά θέματα σχετικά με το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.), που θα τηρείται, μέσω πλατφόρμας, στο σύστημα «Εργάνη».

Επί της ουσίας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα πρέπει υποχρεωτικά  να δηλώνουν, πλέον, τα μέλη τους, τη διοίκηση, κάθε στοιχείο από τις αρχαιρεσίες κ.λπ. στο υπουργείο Εργασίας, και έμμεσα, εύκολα γίνεται αντιληπτό, θα γίνονται γνωστά και στην εργοδοσία. Στην περίπτωση που δεν «συμμορφωθούν», δεν μπορούν να κάνουν συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στην πραγματικότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετατρέπονται σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείο Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την υποτιθέμενη, ίσων αποστάσεων, προσέγγιση των οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι περιγραφικές τεχνικού χαρακτήρα διατάξεις που φαίνεται να ρυθμίζουν και τις δυο κατηγορίες μητρώων εμφανίζουν μια σημαντική διαφορά: η μη εγγραφή συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει συνέπειες που ακυρώνουν στην πράξη την ίδια την ύπαρξή τους.

Είναι επομένως μονόδρομος για όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα να μην ενταχθούν στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε., ώστε να μην παραχωρήσουν το δικαίωμα αναγνώρισης και νομιμοποίησής τους στο Υπουργείο που εισηγείται και εφαρμόζει την πιο αντιδραστική εργατική πολιτική στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Επίσης, οι δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι αναγκαίο  να αντιμετωπίσουν άμεσα το οξύτερο πρόβλημα των νέων σωματείων που δεν μπορούν καν να ιδρυθούν με βάση την παλιά διαδικασία του Πρωτοδικείου.

Με δυο λόγια, ο ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης με την εφαρμογή του νόμου 4808/2021 είναι ο πλήρης έλεγχος των συνδικάτων, ώστε να καταργηθεί στην πράξη οποιαδήποτε συλλογική αγωνιστική δράση.

Υπάρχει άμεση ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες και να οργανωθούν δράσεις από τα συνδικάτα.

Καλούμε και προτείνουμε να ξεκινήσουν άμεσα σε όλα τα σωματεία διαδικασίες (ανοικτά Διοικητικά Συμβούλια,  γενικές συνελεύσεις εργαζομένων κ.ά.) για ενημέρωση και προγραμματισμό δράσης!

Οι δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα κλπ) να αναλάβουν πρωτοβουλίες για νομική και πρακτική υποστήριξη των πρωτοβάθμιων σωματείων, ώστε αυτά, όπως και τα ίδια τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, να μην εγγραφούν στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.

Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε όλα τα επίπεδα, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να αποφασίσουν με σαφήνεια συγκεκριμένα οργανωμένα και συλλογικά βήματα ακύρωσης του Νόμου Χατζηδάκη στην πράξη, όπως είχε δηλωθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων  στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου 2021.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του άμεσου μέλλοντος να οργανωθούν, προετοιμασθούν κατάλληλα και όχι απλά να προκηρυχθούν.

Απέναντι στο φόβο και την αδράνεια δεν έχει νόημα να αντιτάξουμε τη νομιμότητα, αλλά την ουσιαστικότητα των κινητοποιήσεων μας, στρεφόμενοι στη βάση των εργαζομένων για να αντλήσουμε δύναμη ιδέες προτάσεις τώρα που είναι ολοφάνερο ότι δεν πάει άλλο: ή αυτοί ή εμείς.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται εδώ: 

https://docs.google.com/forms/d/1CoYdD9YZBt1_rk2OXQqf0ojpzfherG5iaI_ExBL...

Οι μέχρι τώρα υπογραφές

  1. Αγγελής Αλέξανδρος Ρωμανός Εργαζόμενος στον Ιδιωτικό τομέα μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών
  2. Αγγίσταλη Κατερίνα εκπαιδευτικός Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  3. Αδαμίδου Σταυρούλα εργαζόμενη στον Δήμο Καστοριάς
  4. Αδαμόπουλος Δημήτρης φυσικοθεραπευτής
  5. Ακριβός Βαγγέλης Μουσικός
  6. Ακριβού Βάσω Σχολική καθαρίστρια
  7. Αμίραλης Λευτέρης Φυσικοθεραπευτής ΕΟΠΥΥ
  8. Αμπελογιάννη Βάσω Διπλ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Γρ. ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ, Γρ. Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
  9. Αναστασιάδης Νίκος Εκπαιδευτικός, Β΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  10. Βασιλείου Δημήτρης εργαζόμενος στον επισιτισμό – τουρισμό
  11. Βασιλοπούλου Νότα Δημόσιος, Υπάλληλος πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ, ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών, Β΄ Αντιπρόεδρος ΠΟΠΟΚΠ
  12. Βουτσινά Βάσω Τεχνολόγος ακτινολογίας Πρώην πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Κεφαλονιας
  13. Γαρμπής Μάρκος εκπαιδευτικός μέλος ΔΣ Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
  14. Γεωργιάδου Φύλλη καλλιτέχνιδα Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  15. Γεωργούλης Διονύσης τραπεζικός μέλος ΓΣ ΟΤΟΕ, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Γενικής Τράπεζας
  16. Γιαννόπουλος Γιάννος Μηχανικός μέλος ΣΜΤ, Ρεσάλτο στην Γαλέρα ΕΚΑ
  17. Γιαννούλια Κατερίνα Γεωπόνος ΥΠΑΑΤ μέλος ΔΣ ΠΟΓΕΔΥ, μέλος Γρ. Ισότητας ΑΔΕΔΥ
  18. Γκίκας Χρυσόστομος (Μάκης) Διοικητικός Υπάλληλος στο ΓΝΠΑ Π&Α Κυριακού
  19. Γούλα Ελένη ΠΕ02-Φιλόλογος μέλος ΕΛΜΕ Σάμου
  20. Δαμιανός Βασίλης ΔΕΗ μέλος ΔΣ Σωματείου ΔΕΗ και ΔΣ ΑΓΣΣΕ
  21. Δελλής Ευάγγελος Δημόσιος υπάλληλος
  22. Δημότσιου Αγγέλα εργοθεραπεύτρια, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας
  23. Ζήβα Αδαμαντία ΠΕΟ2 ΕΑΕ Μέλος Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
  24. Ιωακειμίδου Νικολέτα εργαζόμενη στην περιφέρεια μέλος ΔΣ ΣΥΠΑ, μέλος ΓΣ ΟΣΥΑΠΕ
  25. Καβάλλα Φανή πρόεδρος Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ανωτάτων Σχολών Υπαλλήλων Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Μέλος του ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
  26. Καλόγηρος Νίκος δάσκαλος αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου
  27. Καλομοίρης Γρηγόρης εκπαιδευτικός συντονιστής Γραμματείας ΜΕΤΑ
  28. Καραβάς Αντώνης γιατρός Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή σε ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ
  29. Καραγεώργη Γεωργία γεωπόνος, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας – Καλαμάτα
  30. Καρανάσου Ευθυμία φιλόλογος ΓΛΕ Ιτέας ταμίας, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Φωκίδας
  31. Καρνέσης Παναγιώτης ΠΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
  32. Κασιμάτης Γαβριήλ εργαζόμενος ΕΡΤ πρόεδρος ΠΑΣΥΜΗΤΕ
  33. Κασσής Μιχάλης φυσικός, ιδιωτικός εκπαιδευτικός
  34. Κατσουρός Μάριος εργαζόμενος Δήμου Καλλιθέας ΓΣ ΠΟΕ ΟΤΑ
  35. Κεχαγιοπουλου Ποπη Τραπεζοκομος- Βοηθος μαγειρα
  36. Κόνιαρης Χρήστος υγειονομικός μέλος Γραμματείας ΜΕΤΑ Υγειονομικών
  37. Κοντογεώργος Ευθύμης εργαζόμενος ΟΤΕ μέλος εκτελεστικής ΟΜΕ ΟΤΕ
  38. Κοντογιαννοπούλου Γιάννα Πολιτικός Μηχανικός μέλος ΔΣ ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, ΔΣ Σωματείου Υπαλλήλων Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
  39. Κορμουλάκης Γιάννης ψυχολόγος Αναπληρωτής Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ-Δαφνί
  40. Κορφιού Ράνια Φοιτήτρια
  41. Κοτζαμάν Αχμέτ Τζεμίλ Μάγειρας Λάντζα
  42. Κούστας Κώστας εκπαιδευτικός αντιπρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας
  43. Κουτσούκος Κωνσταντίνος εργαζόμενος στην Πληροφορική μέλος ΣΕΤΗΠ
  44. Κρητικός Μάριος εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ
  45. Κυπριανίδη Γιούλη Μέλος του ΔΣ ΣΙΕΕ-ΦΣΕΚ
  46. Κωνσταντακόπουλος Τάσος εργαζόμενος Δήμου Αιγάλεω πρώην μέλος ΓΣ ΠΟΕ ΟΤΑ
  47. Κωνσταντούλας Κυριάκος εκπαιδευτικός Β΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  48. Λαγωνικού Άννα Νοσηλευτρια
  49. Λάζου Ευφροσύνη Θεατρολόγος,Π.Ε.Ζακυνθου
  50. Λαυτσής Πάρις Μέλος ΔΣ ΣΕΤΗΠ Μέλος ΔΣ ΣΕΤΗΠ
  51. Λεριάς Θωμάς Μηχανολόγος Μηχανικός
  52. Λυκουργιάς Θάνος εργαζόμενος Υπ. Εργασίας ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
  53. Μαγκλάρας Νίκος γιατρός Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών
  54. Μάνθου Ευφροσύνη νοσηλευτήρια Θριάσιο Νοσοκομείο
  55. Μανουσάκης Γιώργος νοσηλευτής μέλος ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης
  56. Μαρία Κουτσούκου εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Ηλείας
  57. Μαρκέτου Γεωργία εκπαιδευτικός εικαστικών
  58. ΜΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  59. Μοναστηρίδης Μηνάς εργαζόμενος δήμου Συκεών Νεάπολης μέλος ΔΣ Σωματείου Συκεών Νεάπολης, πρώην μέλος ΕΕ ΠΟΕ ΟΤΑ
  60. Μποσινάκος Νίκος εργαζόμενος Υπουργείου Εργασίας ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
  61. Μπουκουβάλας Αχιλλέας Μέλος ΔΣ ΣΥΠΑ
  62. Νίκα Χαρά εκπαιδευτικός πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας
  63. Νικολάου Νάγια εργαζόμενη στο Τμήμα Μετανάστευσης Κυκλάδων
  64. Ξυπολιά Δώρα εκπαιδευτικός Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας, πρ. Μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
  65. Παζάλος Γιώργος δάσκαλος πρόεδρος ΣΕΠΕ «Η Αθηνά»
  66. Πάλλας Ιωάννης Υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης ΥΠ.Υ.Τ.
  67. Παναγιωτίδου Χριστίνα εικαστικός
  68. Παναρέτου Λευτέρης υγειονομικός πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ελπίς»
  69. Παπαγεωργίου Ράνια εργαζόμενη Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΓΓ Εμπορίου
  70. Παπαχρίστου Αναστασία Βρεφονηπιοκόμος Μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου
  71. Παππάς Γιάννης εκπαιδευτικός Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  72. Πασχάλη Βιβή εργαζόμενη στον Ευαγγελισμό μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
  73. Πετράκης Μιχάλης Συνταξιούχος
  74. Πετροπούλου Ζωή ΠΕ Γεωπόνος Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Φιλιατρών ΔΑΟΚ Τριφυλίας
  75. Ποταμίτης Νίκος γιατρός Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου
  76. Πριμηκύρης Δημήτρης δάσκαλος ΔΣ Συλλόγου εκπαιδευτικών Αλέξανδρου Δελμούζου
  77. Σγουρός Νικήτας υπάλληλος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
  78. Σέρμπος Θανάσης εργαζόμενος στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο
  79. Σκώττη Καλοτίνα εκπαιδευτικός μέλος της συνδικαλιστικής κίνησης » Αριστερή Ενωτική Μετωπική ΠΑρέμβαση Εκπαιδευτικών Φωκίδας»
  80. Σουρούνης Αντρέας Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, αποκεντρωμένη Διοίκηση ΔΕΠΙΝ μέλος ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
  81. Σύριγγα Πόλυ εκπαιδευτικός μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ » Ο Θουκυδίδης»
  82. Σωτηρόπουλος Άκης εκπαιδευτικός μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ
  83. Τέγας Μιχαήλ γραμματέας ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ νομού Αιτωλοακαρνανίας υπάλληλος ΑΔΜΗΕ Αγρινίου
  84. Τόλη Ελένη Ερευνητικά Κέντρα, συμβασιούχος
  85. Τριανταφυλλίδης Στέφανος εργαζόμενος στον επισιτισμό
  86. Τσιάμης Απόστολος γεωπόνος μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, αντιπρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Φωκίδας
  87. Τσιαπής Δημήτρης μέλος ΔΣ ΠΟΙΕ ΦΣΕΚ
  88. Τσίτσιρας Μπάμπης εργαζόμενος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  89. Χαμοδράκα Ευτυχία γιατρός καρδιολόγος ΕΣΥ
  90. Χαρίσης Γιώργος μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ
  91. Χουδαλάκη Κατερίνα τεχνικός μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  92. Χριστοπούλου Ελένη οδοκαθαρίστρια Δήμου Καλλιθέας.

Ετικέτες