Προκήρυξη των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ 7ης Διαμερισματικής Κοινότητας

Η άρον – άρον απόσυρση από τη συγκυβέρνηση του ψηφισμένου πριν λίγους μήνες χαρατσιού των 25 ευρώ για είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία και το «άδειασμα» του Υπουργού Υγείας, αναδεικνύει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή για ένα απάνθρωπο μέτρο, που θα ενίσχυε τον αποκλεισμό των φτωχών στρωμάτων από την πρόσβαση στην Υγεία. Καταδεικνύει επίσης, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται από την αρχή. Ότι είναι εφικτή η κατάργηση μνημονιακών διατάξεων και νόμων!Οι λεονταρισμοί και τα επικοινωνιακά παιγνίδια του κ. Βενιζέλου και του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ, που έχει ψηφίσει στη Βουλή όλα τα μνημονιακά μέτρα και τώρα «ορθώνουν το ανάστημά τους», δεν ξεγελούν κανένα και προκαλούν μόνο χλεύη και οργή.

Παρά την απόσυρση του 25ευρου, οι δυσκολίες πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας που αντιμετωπίζουν τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων, ανέργων και νεόπτωχων συμπολιτών μας παραμένουν. Παραμένει επίσης ο βασικός μηχανισμός επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών, που είναι το «χαράτσι» του 1 ευρώ ανά συνταγή 3 φαρμάκων το οποίο θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη, αφού οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Η επιβάρυνση αυτή δρα σωρευτικά σε μια σειρά από ήδη εφαρμοζόμενα εισπρακτικά μέτρα (αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, τριπλασιασμός κόστους νοσηλείας, 5ευρω εισιτήριο κλπ), ενώ το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ θα σημάνει αλαλούμ στις ουρές στα νοσοκομεία και εκχώρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι πλέον σαφές ότι ο στόχος των μέτρων δεν είναι δημοσιονομικός αλλά η πλήρης ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης που θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του κόστους της για τον πολίτη. Αν τους αφήσουμε, η εικόνα της υγείας του μέλλοντος θα είναι το μαρτύριο του ανασφάλιστου καρκινοπαθή συνανθρώπου μας που απεβίωσε πρόσφατα, ψάχνωντας απελπισμένα να βρει κάπου θεραπεία την οποία αδυνατούσε να πληρώσει, είναι η εικόνα της φρίκης που μας επιβάλλουν για να «οδηγηθούμε στην ανάκαμψη»…

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ισότιμη, δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα, είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα «ισοδύναμα» που αναζητούν ας τα καλύψουν από τις λίστες με τους μεγάλους φοροφυγάδες, από τις μίζες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά ενδημούσαν στο Σύστημα Υγείας με την συγκάλυψη των κομμάτων που σήμερα κυβερνούν, και όχι από τις άδειες τσέπες του ελληνικού λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής με συμμετοχή των εργαζομένων στην Υγεία και των τοπικών κοινωνιών, που θα οργανώνει κοινές δράσεις για την άμεση κατάργηση κάθε χαρατσιού που επιβλήθηκε στην υγεία και θα παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να μην αποκλειστεί κανένας ασθενής από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Παλεύουμε ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, παλεύουμε για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και ενάντια στις απολύσεις, για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Όπως καταργήθηκε η διάταξη για τα 25€ έτσι θα καταργήσουμε και τις υπόλοιπες, με επίμονή κι αγώνα!

Ετικέτες