Δελτίο τύπου για την ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Ζωγράφου - Ανυπότακτη Πόλη»

Την Τετάρτη 17/10 έγινε η ιδρυτική συνέλευση για ένα νέο ενωτικό και ριζοσπαστικό αριστερό δημοτικό σχήμα στη γειτονιά μας. Κάτοικοι της πόλης μας, αγωνιστές και αγωνίστριες των τοπικών κινημάτων, ενεργοί/ες σε κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, συναντηθήκαμε για άλλη μία φορά και συναποφασίσαμε τα επόμενα βήματά μας με ένα κοινό δημοτικό πολιτικό όχημα πλέον.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε η προτεινόμενη πολιτική διακήρυξη που θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες. Συναποφασίστηκε το όνομα της κίνησης που είναι πλέον «Ζωγράφου – Ανυπότακτη Πόλη». Συζητήθηκε ο βηματισμός μας στη συνέχεια για την εκπόνηση του αναλυτικού προγράμματός μας, συγκεκριμένων προτάσεων για μία πληθώρα τοπικών προβλημάτων που αναφέρθηκαν στη συζήτηση, όσο και για την κινηματική παρέμβασή μας στη γειτονιά. Σκοπεύουμε, επίσης, να αναλάβουμε ενωτικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης και συμπόρευσης σε όλα τα επίπεδα με τοπικές συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις της Αριστεράς της πόλης μας. 

Στην πρώτη μέρα ύπαρξής μας ως δημοτική κίνηση δίνουμε και το πρώτο κινηματικό ραντεβού μας. Καλούμε τους κατοίκους του Ζωγράφου και κάθε αγωνιστική δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 18/10 στις 20.00 για το ζήτημα της εκχώρησης ακινήτων του δήμου στο Υπερταμείο. Εκεί θα παρέμβουμε με συγκεκριμένα στοιχεία, που θα δημοσιεύσουμε αναλυτικά και τις επόμενες μέρες. Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης και διεκδικώντας αγωνιστικά την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας. Αρχίζουμε κινηματικά, αρχίζουμε δυναμικά!  

Ετικέτες