Οι εκδόσεις Redmarks ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου τους τίτλου "Από το #BlackLivesMatter στη Μαύρη Απελευθέρωση. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό στις ΗΠΑ". -ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ

Το ξέσπασμα μαζικών κινητοποιήσεων μετά τις αστυνομικές δολοφονίες του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και του Έρικ Γκάρνερ στην πόλη της Νέας Υόρκης έθεσε το ζήτημα της ατιμωρησίας αστυνομικών που βιαιοπραγούν εις βάρος Μαύρων και χάλασε την ψευδαίσθηση ότι η Αμερική είναι μεταφυλετική. Το κίνημα Black Lives Matter αφύπνισε μια νέα γενιά ακτιβιστών.

Σε αυτή την εμπνευσμένη και καίρια ανάλυση, η ακτιβίστρια και ακαδημαϊκός Keeanga-Yamahtta Taylor ερευνά τα ιστορικά και σύγχρονα προβλήματα που συνδέονται με το ρατσισμό και τη διατήρηση της δομικής ανισότητας, όπως είναι οι μαζικές φυλακίσεις και η ανεργία των Μαύρων. Στο πλαίσιο αυτό, η συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο νέος αγώνας ενάντια στην αστυνομική βία έχει τη δυνατότητα να αναζωπυρώσει την ευρύτερη επίθεση για τη μαύρη απελευθέρωση.

Για την συγγραφέα

Η Keeanga-Yamahtta Taylor γράφει για ζητήματα μαύρης πολιτικής, κοινωνικών κινημάτων και φυλετικής ανισότητας στις ΗΠΑ. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα Souls: A Critical Journal of Black Politics, Culture and Society, Jacobin, New Politics, The Guardian, In These Times, Black Agenda Report, Ms., International Socialist Review, Aljazeera America κ.ά. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Αφροαμερικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πρίνστον.

Έγραψαν για το βιβλίο

Συνολικά, το Από το #BlackLivesMatter στη Μαύρη Απελευθέρωση είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται για το κίνημα Black Lives. Το κείμενο παρουσιάζει πλευρές της ιστορίας οι οποίες σπανίως αναφέρονται, ενώ συνδυάζει τις ιστορικές πληροφορίες με μια βαθιά έρευνα στην κοινωνική βάση με τρόπο που εξηγεί πλήρως τις ρίζες του σύγχρονου κινήματος...

            Los Angeles Review of Books

Η Keeanga-Yamahtta Taylor δεν έγραψε βιαστικά, όπως συνηθίζεται, ένα βιβλίο για ένα κοινωνικό κίνημα. Η Taylor, καθηγήτρια Αφρικανικών Σπουδών στο Πρίνστον, ανήκει στο σπάνιο είδος των συγγραφέων που η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουν είναι τόσο οξεία όσο και η θεωρητική συγκρότησή τους. Έγραψε μια συνολική αλλά και συγκεκριμένη ιστορία όχι μόνο του κινήματος Black Lives Matter, αλλά επίσης των επτά χρόνων που προηγήθηκαν με τον πρώτο Μαύρο πρόεδρο στην εξουσία στις ΗΠΑ και ακόμα για το πώς ο 20ός αιώνας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την παρούσα εξέγερση...

            Steven Thraser, The Guardian

Αυτό το λαμπρό βιβλίο είναι η καλύτερη ανάλυση που έχουμε μέχρι τώρα για τη «στιγμή» του Black Lives Matter, μέσα στη μακρά πορεία για την ελευθερία στην Αμερική. Η Keeanga-Yamahtta Taylor αναδεικνύεται ως η πιο συγκροτημένη και γενναία ριζοσπαστική διανοούμενη της γενιάς της.

            Cornel West, ακαδημαϊκός, συγγραφέας του Race Matters

Το ταξικό στοιχείο μετράει! Με αυτή την καθαρή ματιά και τον ιστορικό απολογισμό του πρόσφατου κύματος αντίστασης στην κρατική βία, η Τέιλορ όχι μόνο αποκαλύπτει την απάτη του «μετα-ρατσισμού», αλλά και αποδεικνύει ότι ο δομικός ρατσισμός και η ταξική καταπίεση είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα. Αν οι εξεγερμένοι του σήμερα, προειδοποιεί, θέλουν να τελειώσουν με τη ανισότητα και τη ρατσιστική κρατική βία, τότε ο καπιταλισμός πρέπει να ανατραπεί. Και αυτό απαιτεί να ανακαλύψουμε μια νέα αλληλεγγύη, να οραματιστούμε μια νέα οικονομική και κοινωνική τάξη, να προωθήσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των Μαύρων στη λογική κατάληξή του: μια επανάσταση ικανή να μετασχηματίσει το σύνολο της κοινωνίας.

Robin D. G. Kelly, συγγραφέας του Freedom Dreams: The Black Radical Imaginatio

Μετάφραση: Ελένη Πελέκη

Σελίδες 336, διαστάσεις 14,50 X 20,50

ISBN 978-618-83073-4-6

Τιμή € 14,00

Εκδόσεις Redmarks, Σεπτέμβρης 2017

Για παραγγελίες: sales@redmarks.gr

Για Τύπο και Βιβλιοπαρουσιάσεις: info@redmarks.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.8233761 (Εκδόσεις) - 210.8254625 (Πολυχώρος)

Ώρες λειτουργίας: 12πμ -8μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή (Μάιος-Οκτώβριος 2017)

Ετικέτες