Οι εκδόσεις Redmarks προχωρούν στην επανέκδοση του "Νοέμβρης 1973. Η εξέγερση που ανέτρεψε τη δικτατορία", του Αντώνη Νταβανέλου με νέα κείμενα και στην ανατύπωση του "Ρωγμές στο Γύψο" του Χάρη Δ. Ραϊτσίνη.

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αντώνης Νταβανέλος

Νοέμβρης 1973.

Η εξέγερση που ανέτρεψε τη δικτατορία.

Σελίδες 112, διαστάσεις 14 X 20,50

ISBN  978-618-83970-1-9

Τιμή € 5.60

Εκδόσεις Redmarks,Νοέμβρης 2018

Η πρώτη έκδοση του "Νοέμβρης 1973" έγινε το 1993 από την ΟΣΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από το Πολυτεχνείο. Η δεύτερη έκδοση έγινε από την ΔΕΑ το 2003. Η σημερινή 3η έκδοση είναι ενισχυμένη με καινούργιο κεφάλαιο με τίτλο "Το Πολυτεχνείο και η εποχή του" γραμμένο το Νοέμβριο του 2018 με στόχο περισσότερο στη σύγχρονη συζήτηση και τους τωρινούς προβληματισμούς. Επιπλέον περιλαμβάνεται ένα πλούσιο παράρτημα με υλικά της εποχής.

Το μικρό αυτό βιβλίο , εστιάζει στο αντιδιχτατορικό Φοιτητικό Κίνημα της εποχής( η άνοδος, η δυναμική, η σύνδεση με εργατικά κομμάτια, η μαζικότητα καθώς και τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα διλλήματα ) με κορυφαία στιγμή την εξέγερση του Νοέμβρη. Επιπλέον, περιγράφεται και η εποχή μετά την πτώση της χούντας και την αρχή της μεταπολίτευσης.

Στόχος της συγκεκριμένης έκδοσης, είναι ο εξοπλισμός των σημερινών αγωνιστών και αγωνιστριών με μια καλύτερη γνώση για τους αγώνες της Αριστεράς σε μια εποχή με σημαντικές διαφορές αλλά και σημαντικές αναλογίες με την σημερινή περίοδο. Μια περίοδο όπου "ο δρόμος του Νοέμβρη" γίνεται όλο και πιο αναγκαίος, όλο και πιο επίκαιρος.

 Χάρης Δ. Ραιτσίνης

Ρωγμές στο γύψο.

Παράνομος Τύπος Λογοκρισία και Προπαγάνδα στην Ελλάδα των Συνταγματαρχών 1967-74

Υπεύθυνη σειράς "Κριτική Έρευνα": Κατερίνα Σεργίδου

Σελίδες 336, διαστάσεις 14 X 20,50

ISBN  978-628-83073-5-3

Τιμή € 11,50

Εκδόσεις Redmarks,Δεκέμβρης 2017

Η σειρά Κριτική Έρευνα των εκδόσεων Redmarks έχοντας ως στόχο την στήριξη νέων ερευνητών-τριών και την παρουσίασή τους στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, προχώρησε στην ανατύπωση του βιβλίου του Χάρη Ραιτσίνη  "Ρωγμές στο γύψο".

Το βιβλίο του Χάρη Ραϊτσίνη, είναι μια συγκεκριμένη και σε βάθος έρευνα του παράνομου τύπου και των εντύπων την περίοδο του στρατιωτικού πραξικοπήματος και της σκληρής λογοκρισίας. Το βιβλίο ξεκινάει με μια αναδρομή για τον ελληνικό μεταπολεμικό Τύπο την δεκαετία του '60, λίγο πριν το πραξικόπημα. Επικεντρώνεται στις εφημερίδες και στα έντυπα της αριστεράς, καθώς και στους μηχανισμούς καταστολής που ανέπτυξε το καθεστώς. Παράλληλα προβάλει και μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στον Τύπο εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια καταλήγει και επικεντρώνεται στην περίοδο της χουντικής επταετίας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της λογοκρισίας, τις βάρβαρες διώξεις, τις απειλές, τον τρόμο που προσπαθούσε να επιβάλει η χούντα καθώς και τη λειτουργία του Κίτρινου Τύπου. Όλα αυτά μέσα από μια μελέτη με στοιχεία και πηγές. Μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους τρόπους που το χουντικό καθεστώς προσπαθούσε να επιβληθεί καθώς και για την δυναμική του Τύπου να διαμορφώνει απόψεις.

Για παραγγελίες: sales@redmarks.gr

Για Τύπο και Βιβλιοπαρουσιάσεις: info@redmarks.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.8233761 (Εκδόσεις) - 210.8254625 (Πολυχώρος)

Ώρες λειτουργίας: 12πμ -8μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή 

Ετικέτες