Οι εκδόσεις Red Marks παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι επαναστατικές ιδέες του Τρότσκι», με κείμενα των Ντάνκαν Χάλας και Ερνέστ Μαντέλ.

Το έργο του Τρότσκι επεκτείνεται σε πολλά και σηµαντικά ζητήµατα. Μέσα σε αυτό ξεχωρίζουν 3 µεγάλα «κέντρα», που για την επεξεργασία του καθενός από αυτά θα χρειαζόταν ίσως µια ολόκληρη ζωή. Το πρώτο, αφορά τη στρατηγική της σοσιαλιστικής επανάστασης στο σύγχρονο καπιταλισµό, µε τη θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης. Το δεύτερο, αφορά τη σύνδεση της στρατηγικής µε την τακτική, ιδιαίτερα στις χώρες του αναπτυγµένου καπιταλισµού, µε την υπεράσπιση και την παραπέρα επεξεργασία της τελευταίας µεγάλης συµβολής του Λένιν σχετικά µε το Ενιαίο Μέτωπο και τη µεταβατική πολιτική. Το τρίτο, αφορά την πρώτη µαρξιστική επεξεργασία, την πρώτη απόπειρα ανάλυσης σχετικά µε το µεγάλο ερώτηµα του πώς χάθηκε η επανάσταση στην ΕΣΣΔ.



Στην επέτειο των 80 χρόνων από τη δολοφονία του Τρότσκι, οι εκδόσεις Red Marks επέλεξαν να εκδώσουν, µαζί, τα 2 κείµενα που ακολουθούν στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.



Το κείµενο του Ντάνκαν Χάλας "Ο µαρξισµός του Τρότσκι" γράφτηκε το 1979 και αποτελεί µια συνεκτική συνολική παρουσίαση της ζωής και του έργου του Τρότσκι. Ο Ντ. Χάλας υπήρξε σηµαντικό στέλεχος των IS, µετέπειτα SWP, στη Βρετανία. Με βαθιά γνώση και σεβασµό στο έργο του Τρότσκι, δεν διστάζει να αναδείξει τις «αντινοµίες» του και κυρίως τα λάθη που είχαν πολιτική σηµασία για τους «επιγόνους», στα πλαίσια των διάφορων ρευµάτων που προέκυψαν από την 4η Διεθνή. 



Το κείµενο του Ερνέστ Μαντέλ "Η επικαιρότητα του τροτσκισµού" είναι γραµµένο την ίδια περίοδο (1978) και καταπιάνεται µε τα ανάλογα ζητήµατα, από τη σκοπιά όµως όσων διεκδίκησαν την πολιτική και οργανωτική «συνέχεια» της 4ης Διεθνούς. Αντανακλά, επίσης, βαθιά γνώση και σεβασµό στο έργο του Τρότσκι, που δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρύψει λάθη και αδυναµίες και να καταφύγει σε µια δογµατική υπεράσπιση της κάθε φράσης και ρήσης.



Λίγα λόγια για τους συγγραφείς εδώ: Ντάνκαν ΧάλαςΕρνέστ Μαντέλ

Περισσότερα στον σύνδεσμο

 

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, επιλέξαμε να αναβάλλουμε την επίσημη κυκλοφορία της νέας μας έκδοσης, μέχρι την άρση των περιορισμών στα βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε, ωστόσο, να αγοράσετε το βιβλίο μετά από επικοινωνίας μαζί μας, στην τιμή των €8,00.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι της κάρτας φίλων των εκδόσεων RedMarks μπορούν να προμηθευτούν το πρώτο τους αντίτυπο στα €5,00.


  «Οι επαναστατικές ιδέες του Τρότσκι»

Ντάνκαν Χάλας, Ερνέστ Μαντέλ







Πρόλογος: Αντώνης Νταβανέλος

Σελίδες 208, διαστάσεις 14x20,5

ISBN 978-618-5473-02-0

τιμή λιανικής €10,00

Εκδόσεις Redmarks, Νοέμβρης 2020 Για παραγγελίες: sales@redmarks.gr

Για Τύπο και Βιβλιοπαρουσιάσεις: info@redmarks.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 
210.8233761 

Κλαζομενών 1-3, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: 10πμ -5μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή

Ετικέτες