Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή ΜΑΤ στο ραδιομεγάρο της ΕΡΤ

Όλες - Όλοι στις 16:00 στο συλλαλητήριο για την ανοιχτή ΕΡΤ (Προσυγκέντρωση Αγ. Παρασκευή)

Χωρίς ντροπή και προσχήματα, δυνάμεις των ΜΑΤ με συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλλαν τα ξημερώματα στην ΕΡΤ και με χρήση χημικών απομάκρυναν τον κόσμο από το προαύλιο.

Η εικόνα της κλειδωμένης με χειροπέδες καγκελόπορτας του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ κάνει ήδη το γύρο του κόσμου αποτελώντας τεκμήριο μιας ακόμη πραξικοπηματικής ενέργειας της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Η δημοκρατία στη χώρα μας βρίσκεται στο μηδέν. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιχείρηση οριστικής φίμωσης των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας – δώρο στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών σχετικά με τις ψηφιακές συχνότητες.

Η εισβολή στην ΕΡΤ είναι παράνομη, καθώς δεν έφτασε ποτέ στη βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα έκλεινε την ΕΡΤ. Η κυβέρνηση αυτή, που έχει το θράσος να φιμώνει για δεύτερη φορά την ΕΡΤ και έχει κάνει τη δημοκρατία ανέκδοτο, πρέπει να ανατραπεί τώρα.

Η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και η συνεχής παρουσία μας εκεί θα γίνει ανάχωμα στον χωρίς όρια αυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης.

Η ΕΡΤ θα παραμείνει μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση, στα χέρια των εργαζομένων, ανοιχτή στην κοινωνία και ορόσημο μιας άλλης δημοκρατίας που ονειρευόμαστε και διεκδικούμε.

Να βάλουμε τέλος στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές.

Οι μέρες της μνημονιακής «δημοκρατίας» τους είναι μετρημένες!

Ετικέτες