Μέλη και φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου καλούμε σε υπερψήφιση της Μαρίας Τριανταφυλλίδου , μέλους της Ο.Μ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου , μέλους της Δ.Ε.Α και υποψήφιας στο Δημοτικό συνδυασμό ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για το Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Κωνσταντίνου. Η Μαρία Τριανταφυλλίδου είναι οικονομολόγος , ενεργή στο κίνημα των πολιτών και την πολιτική αριστερά. Καλούμε τους αγωνιστές που συνεγαστήκαμε στις κινητοποιήσεις , τους συντρόφους στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και τους δημότες του Αγ.Κωνσταντίνου , να στηρίξουν την υποψηφιότητα της συντρόφισας Μαρίας Τριανταφυλλίδου , σε μια τριπλή βάση:

   1. Στο όνομα της αντίστασης εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στη λιτότητα και την Ε.Ε  του κεφαλαίου.

       Η άποψη ότι η υπόθεση της αυτοδιοίκησης είναι ουδέτερος θεσμός από την κεντρική πολιτική σκηνή και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας , είναι μια δεξιά άποψη , το μελάνι της σουπιάς των περικοπών , της μαζικής φυγής Δημόσιων υπηρεσιών , της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας , της μαζικής ανεργίας και υποαπασχόλησης. Θα περιοριστούμε σε τοπικά παραδείγματα στα οποία και είχαμε εμπλοκή :

  • Η συγχώνευση και ο ακόλουθος μαρασμός του Πανεπιστημίου Αγρινίου , είναι ενα μικρό τμήμα των ευρωσυμφωνιών που προβλέπουν ενα Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία επιχειρηματιών – χορηγών των αστικών κομμάτων , προσαρμοσμένου στις συνθήκες της μαζικής ανεργίας και της επίθεσης στο εισόδημα. Τα παιδιά των λαικών στρωμάτων εκτός Πανεπιστημίου και για τους φοιτητές οικονομική αφαίμαξη και επαγγελματική ανασφάλεια. Η πόλη θα χάσει 170 θέσεις εργασίας , οι μικροί επιχειρηματίες σοβαρό εισόδημα και η νεολαία της πόλης μας τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με νέους από όλη την Ελλάδα.

  • Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αφορούν μόνον τις παραγωγικές δομές , αλλα και τον Δημόσιο χώρο. Η υπόθεση του Πάρκου Αγρινίου που χάσκει απο την «ήπια» παρέμβαση Μοσχολιού , είναι ενδεικτική της προχειρότητας , της κακοδιαχείρησης και των εκλεκτικών σχέσεων με επιχειρηματικά συμφέροντα. Οταν ακόμα και η Περιφέρεια δεν εχει σαφή εικόνα του έργου , χάνεται κάθε αξιοπιστία. Χάθηκαν πάνω απο 3-5 εκατ.  ευρώ για μια πραγματική ανάπλαση του Αγρινίου , με κριτήριο θέσεις εργασίας μακράς πνοής, απορρρόφηση ανέργων εργατών και επιστημόνων , τον κοινοφελή χαρακτήρα των έργων , στις ακραίες συνθήκες που ζούμε. Οταν το Νοσοκομείο του Αγρινίου θα αρχίσει να αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα , ίσως και οι πιο δύσπιστοι αλλάξουν γνώμη για το πόνημα Μοσχολιού στο Πάρκο.

 Να μην ανεχτούμε μια Δημοτική Διοίκηση που για τους Αγρινιώτες επιφυλλάσει  κοινωνικό συσσίτιο , αλλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για λίγους και εκλεκτούς , σε πλήρη αδιαφάνεια.

2.Στο όνομα της ανατροπής του Καλλικράτη:

 Το όχημα των περικοπών , της φυγής Δημόσιων Υπηρεσιών, της συγχώνευσης σχολείων , του κλεισίματος Κέντρων Υγείας , της ανεργίας και των 5 αμηνιτών. Η ανατροπή του είναι κόκκινη γραμμή για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Ο Καλλικράτης δεν είναι παρά το Μνημόνιο στο δημοτικο επίπεδο.

Η κατεύθυνση μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την αποκατάσταση της κρατικής επιχορήγησης για Δημοτικές υποχρεώσεις , κάποιες από τις οποίες   είναι αδύνατον να είναι άμεσα ανταποδοτικές. Να εισάγουμε στη διαχείρηση των Δημοτικών θεμάτων τον κοινωνικό έλεγχο , τα τοπικά δημοψηφίσματα , τις λαικές συνελεύσεις. Η άμεση εμπλοκή των επαγγελματικών οργανώσεων , του κινήματος των πολιτών και του συνόλου των δυνάμεων της αντίστασης , είναι προυπόθεση για μια πραγματική ανατροπή και την οικοδόμηση ενός  αμεσοδημοκρατικού και ριζοσπαστικού μετεριζιού στην πόλη του Αγρινίου , με στρατηγική : την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .

3. H κινητοποίηση από τα κάτω μπορεί να νικήσει.

Απέναντι στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό , η μέχρι τώρα εμπειρία μας λέει ότι μπορούμε να πετύχουμε νίκες όταν αναπτύσσεται δράση από τα κάτω , των ίδιων των δημοτών και εκεί θέλουμε να ρίξουμε το βάρος και στη συνέχεια.

  • Το άνοιγμα της παιδικής βιβλιοθήκης που η σημερινή Δημοτική αρχή έκρινε οτι έπρεπε να κλείσει και  τρεις συμπολίτες  μας να βρεθούν στην ανεργία , εξασφαλίσηκε με τη συλλογή 2.000 υπογραφών και πορεία μαθητών , δασκάλων στο Δημαρχείο του Αγρινίου.

  • Το παρανοικό μνημονιακό σχέδιο απομάκρυνσης της Δ.Ο.Υ Αγρινίου απετράπη κάτω απο το βάρος της απεργιακής κινητοποίησης και τη συνειδητή παρέμβαση μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Να υπενθυμίσουμε τη στάση της σημερινής Δημοτικής αρχής όταν το Συντονιστικό Σωματείων και Συλλόγων της πόλης , εκπροσωπήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και έβαλε το ζήτημα  ο Δήμος να προστατέψει τους δημότες από ενα παράνομο και βαθειά ταξικό μέτρο , το χαράτσωμα μέσω Δ.Ε.Η. Αυτό έκαναν δεκάδες Δήμοι της χώρας με μαζική συμμετοχή των δημοτών σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις. Παρείχαν νομική , τεχνική και πολιτική στήριξη στην πολιτική ανυπακοή ενάντια στη φορομπηξία και την ακρίβεια. Ο Δήμος Αγρινίου φρόντισε να διαχωριστεί πλήρως απο ενα μαζικό ρεύμα και στην αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία ενάντια στο χαράτσωμα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι μια καραμπινάτη μνημονιακή αρχή στο περιεχόμενο των επιλογών της , αποτελεί στήριγμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και πρέπει να ηττηθεί.

  • Να υπενθυμίσουμε επίσης την ελευθερία κινήσεων που παρείχε  η σημερινή Δημοτική αρχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στην εκδήλωση μνήμης των Ποντίων στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και του ΠΑΜΕ ακύρωσαν τη φασιστική πρόκληση να καταθέσουν στεφάνι οι μαχαιροβγάλτες. Είναι απαραίτητο μαζί με την πάλη ενάντια στη φτώχεια , να στήσουμε την αντίσταση της γειτονιάς στα φασιστοειδή και τη βία που τους συνοδεύει.

Η Δημοτική παράταξη της Αριστεράς έχει επιτακτική ανάγκη ενός κινηματικού και ριζοσπαστικού βραχίονα. Θα κληθεί από το μνημονιακό κέντρο , χωρίς κρατικούς πόρους , να αλώσει τις Δημοτικές Υπηρεσίες  από τους ιδιώτες , να απολύσει συμπολίτες μας , να ανανεώνει επάπειρον το άθλιο καθεστώς των 5άμηνων.

 Ή θα διεκδικήσει αγωνιστικά απο την κεντρική διοίκηση , με την τοπική κοινωνία στο πλευρό της, ή θα εξασφαλίσει πόρους από την παραχώρηση όλων των υπηρεσιών στους εργολάβους , ακριβότερες δηλ. υπηρεσίες για τους δημότες και εργασιακό κάτεργο για τους εργαζόμενους. ΄Η θα πούμε στον κόσμο την αλήθεια και θα τον καλέσουμε να παλέψει για τις ανάγκες του, ή θα γίνουμε απλοί διεκπεραιωτές της μνημονιακής πολιτικής.

Οτι ισχύει για μια κυβέρνηση κατά της λιτότητας , ισχύει και στη Δημοτική πολιτική , της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τουλάχιστον. Χωρίς τους εργαζόμενους, χωρίς τη νεολαία , χωρίς τους αγώνες και την οργάνωση σε μαζικές κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις , δεν πάμε πουθενά.

Η υποψηφιότητα της Μαρίας Τριανταφυλλίδου θέλει να υπηρετήσει αυτό το άμεσο καθήκον , το χτίσιμο μιας παράταξης που να πατάει σε κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα. Ενός Δικτύου αγωνιστών στις κοινωνικές οργανώσεις και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που θα υπηρετήσει με συνέπεια την αντίσταση  στις πολιτικές της Τρόικας και του κεφαλαίου.