Από τις 23/3/15 οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας έχουν κηρύξει επίσχεση εργασίας στις εφημερίες και από την Παρασκευή 27/3 κλείνουν καθημερινά τα ταμεία για να μην πληρώνουν οι ασθενείς το εισιτήριο που έχει επιβληθεί. Αιτήματά τους είναι η καταβολή των δεδουλευμένων τους από τις εφημερίες και η κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό, ώστε να μην κλείνουν κλινικές η μία μετά την άλλη.

Και τα δύο αιτήματά είναι δίκαια και φλέγοντα. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της μονομερούς λιτότητας για το λαό και το νεοφιλελεύθερο ξεπούλημα, έφερε την Υγεία σε κατάσταση ασφυξίας, τόσο για το προσωπικό των νοσοκομείων, όσο και για τον κάθε πολίτη. Η πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη κατέληξε να είναι πολυτέλεια· σε συνδυασμό με τη ραγδαία φτωχοποίηση, την ανεργία, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η πολιτική της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο!

Στο Κρατικό της Νίκαιας, ένα απο τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, σύντομα θα κλείσει η γυναικολογική κλινική, ενώ κινδυνεύει και η μονάδα νεογνών. Εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει έλλειψη σε φάρμακα και άλλα αναλώσιμα υλικά. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα σε ένα νοσοκομείο που καλείται να ανταπεξέλθει στη δύσκολη αποστολή του, σε μια από τις πιο χτυπημένες από την κρίση περιοχές, τον Πειραιά και τη δυτική Αττική.

Η υποβάθμιση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι η ώρα η νέα κυβέρνηση να αποφασίσει την πλήρη ρήξη με την προηγούμενη πολιτική και να βάλει τις ζωές μας σε προτεραιότητα. Ο λαός κυριολεκτικά πεθαίνει αβοήθητος. Ζητάμε άμεσα μέτρα, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, για να αρχίσει να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Ζητάμε μια πολιτική που θα οδηγήσει σύντομα σε δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους χωρίς διακρίσεις, Έλληνες και ξένους που ζουν στη Ελλάδα.

. Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εφημεριών στους γιατρούς

. Να προσληφθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

. Να δοθούν χρήματα για φάρμακα, αναλώσιμα, καθημερινή λειτουργεία

. Να καταργηθεί άμεσα το 5ευρω εισιτήριο και του 1 ευρώ ανά συνταγή

. Να ξαναλειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγ. Βαρβάρα)

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Ετικέτες